Maaike Cafmeyer beleeft culinaire Italiaanse droom bij Sergio Herman

Op 13 februari zien we hoe Sergio Herman doorheen Italië trekt met actrice Maaike Cafmeyer. Het wordt een smakelijk avontuur met heel wat openhartige gesprekken.

Uitzonderlijke cultuur, kraakverse zeevruchten én versgedraaide pasta. Die mix aan ingrediënten krijgt actrice Maaike Cafmeyer voorgeschoteld in Sergio Over De Grens. Sergio Herman neemt haar mee naar de betoverende eilanden Sicilië en Pantelleria in Italië. Met zijn liefde voor de Italiaanse keuken en Maaike’s voorliefde voor geschiedenis, authenticiteit en pasta met zeevruchten, belooft het een ideale bestemming te worden. Samen bezoeken ze het mekka van de verse vis, leren ze verse pasta maken en gaan ze op zoek naar ‘het goud’ van Pantelleria: de beste kappertjes ter wereld. Maaike spreekt tijdens haar reis ook vanuit het hart over het zware ongeval dat haar ouders meemaakten, hoe ze haar man Frans ontmoette, over haar rol als Chantal en hoe ze aan de schandpaal werd genageld tijdens de zaak De Pauw.

Maaike leert de kneepjes van het vak. © VTM

Sergio wil hardcore beginnen op de vismarkt van Catania. Rauwe vis, gegrilde artisjokken, pistache en een bezoekje aan de plaatselijke kathedraal staan op het programma. “Toen ik zwanger was van mijn eerste kind heb ik zeker 50 kilo mosselen gegeten”, lacht Maaike. En ook Sergio kent soms geen maten en propt zich vol met pistachenoten. Goed gevuld en lichtjes misselijk van al het eten gaat het richting Siracusa. Ze zijn er uitgenodigd bij een lokale familie. De Italiaanse mama’s leren Sergio en Maaike verse pasta rollen en ook de speciale citroenen en de verse ricotta vallen in de smaak. Voor ze naar Pantelleria reizen, bezoeken ze in het mooie barokke Noto, het walhalla van de patisserie, Café Sicilia.

Sergio Herman en Maaike Cafmeyer: twee vlotte West-Vlamingen met een voorliefde voor lekker eten. © VTM

De afgelopen jaren waren turbulent voor Maaike vanwege haar betrokkenheid bij de zaak De Pauw, wat leidde tot veel negativiteit op sociale media. “De laatste jaren waren behoorlijk shitty. Het was ook niet mijn droom om op deze manier de kranten te halen. Maar ik moest het doen, ook voor mijn dochters. Zij waren een spil hierin. Ik dacht: de wereld kan niet meer zo bestaan, zij moeten in staat zijn om dit te benoemen. Het gaat niet over seks maar over macht en de onmogelijkheid om iets te zeggen omdat je je werk kwijt zou zijn”, vertelt Maaike. Ze vond rust op hun zeilboot in Zeeland. Daarom neemt Sergio haar mee op een schilderachtige boottocht in Pantelleria, waar ze op zoek gaan naar zee-egels.

Sergio Over De Grens op dinsdag 13 februari om 20.40 uur bij VTM.

The post Maaike Cafmeyer beleeft culinaire Italiaanse droom bij Sergio Herman is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook “andere operationele efficiëntieverbeteringen” moeten bijdragen aan kostenbesparingen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Doen bollen op voetpaden meer kwaad dan goed?

Op de hoek van het kruispunt van de Singellaan en de Stationsstraat zorgde de plaatsing van halve bollen om de verkeersveiligheid te bevorderen voor de nodige deining.
The post Doen bollen op voetpaden meer kwaad dan goed? appeared first on KW.be.

Lees meer »

155 jonge ouders planten boompje in geboortebos Zulte

Zo’n 155 jonge ouders plantten zaterdag een boompje in het nieuwe geboortebos langs de Waalstraat in Zulte. Enkele dappere kindjes lieten ook al hun fopspeen achter in de tutjesboom.
The post 155 jonge ouders planten boompje in geboortebos Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Premier van Oekraïne: “Hebben miljardensteun nooit gekregen” – Medvedev toont opmerkelijke “toekomstkaart”: “Oekraïne is wel degelijk Rusland”

Oekraïne heeft maandag een opvallende sabotageactie uitgevoerd aan een spoorbrug in de regio Samara, diep in Rusland. Doel was om het transport van militair materieel af te remmen, en dat lijkt voorlopig althans gelukt. De Russische oud-president Dmitri Medvedev schuwt intussen de straffe uitspraken niet. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

Werken in Molenakker zorgen voor hinder en gewijzigde dienstverlening De Lijn

Vanaf 4 maart 2024 start het gemeentebestuur van Pittem grote werken op in de Molenakker. Op de planning staat de vernieuwing van het wegdek, nieuwe voetpaden, parkeerstroken en groenzones. Ook de omgeving van de school krijgt een grondige opknapbeurt. De herinrichting van de Molenakker gaat gepaard met rioleringswerken. Rioolbeheerder Fluvius legt een gescheiden riolering (scheiding van regen- en afvalwater) aan.<br

Lees meer »

Rare Disease Day: Sylvie lijdt aan het hypermobiele Ehlers-Danlos Syndroom

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en ongeloof. Ook Sylvie Eggermont (41) uit Anzegem weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »