LIVEBLOG CLASICA JAEN. Visma-Lease a Bike controleert, vijf renners op kop – Van Aert meent dat parcourswijziging in zijn voordeel is

Door zware regenval geen 55 kilometer, maar amper 17,9 kilometer grindwegen vandaag in de Clasica Jaen. Verkleint dat – zoals te vrezen valt – de kansen op winst voor Van Aert wanneer er rond de klok van één van start gegaan wordt? En wat kan Arnaud De Lie, die de geblesseerde Florian Vermeersch vervangt? Volg het allemaal in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Fanny stopt met Videoclub wegens ziekte, maar heeft met boezemvriendin ideale opvolgster gevonden

Nadat begin vorige week acute leukemie bij haar werd vastgesteld, besloot Fanny Viaene donderdag na ruim 23 jaar de deuren van krantenwinkel Videoclub langs de Kleppestraat te sluiten. Fanny vond met Stephanie Reinhart inmiddels een nieuwe uitbaatster voor haar zaak. “Mijn beste vriendin, de perfecte opvolgster, al had ik natuurlijk gehoopt om nog vele jaren zelf de winkel open te

Lees meer »

Olga Leyers moest kiezen tussen tv-carrière en haar studies: “Uiteindelijk was het de pandemie die voor rust zorgde”

Het is al vijf jaar geleden dat we haar nog prominent in een tv-programma zagen, maar nu toont Olga Leyers (26) haar kookkunsten in ‘Celebrity Masterchef’. Is dit haar grote rentree naar het medialandschap, of wil ze toch vooral aan de bak met haar diploma rechten of in de kledingszaak van haar echtgenoot Giancarlo? “Ik denk heel erg na over

Lees meer »

Broer van ‘heks’ die ex-paracommando Jean (67) in Ukkel onthoofdde: “Ik acht ze in staat tot moord. Maar dit?”

Zijn zus vermoordde Jean Nicolas M. (67) in zijn appartement in Ukkel. Daarna onthoofdde ze zijn lichaam en amputeerde ze de benen. Zo’n drie maanden bleef ze naast het lijk in het appartement wonen. Nu spreekt de broer van moordenares Jessica C. (35) voor het eerst, bij Sudinfo. En hij is beenhard: “Ik hoop dat ze sterft in de gevangenis.”

Lees meer »

Nog één keer Joepie, speciaal voor JEZ!: “Wat je niet aan je bestie durfde vertellen, kon je kwijt in dit blad”

Joepie! Er verschijnt een nieuwe Joepie, een speciale editie voor de jongerenactie JEZ! Ook vorig jaar was er al zo’n eenmalige stunt. Of hoe een legendarisch tienerblad ook voor jonge digital natives nog een houvast kan zijn. “De glossy nieuwe versie lijkt op wat Joepie altijd was: iets tussen een hartsvriendin en een lief dagboek mét expertise.”

Lees meer »

Minder vechtpartijen en rellen: waarom het op de koers vaak gezelliger is dan bij het voetbal

Het wielerseizoen is zonder opstootjes van start gegaan, maar in het voetbal blijven supporters zich van hun minder fraaie kant tonen. Een aantal misnoegde Club Brugge-supporters zocht woensdag na de 2-0 nederlaag tegen Union de confrontatie op met spelers en politie. Sportpsycholoog Filip Boen (KU Leuven) verklaart waarom voetbalsupporters vaak grotere heethoofden zijn dan koersfanaten.

Lees meer »

AfD haalt tweede burgemeesterssjerp binnen

Een lid van de uiterst rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) is tot burgemeester verkozen in een kleine gemeente in het oosten van het land. Het is de tweede keer dat een partijlid de functie binnenhaalt.

Lees meer »

LIVE GAZA. “Goede redenen om te geloven” dat Hamas slachtoffers verkrachtte, stelt VN – Hamas roept Palestijnen op tot “confrontaties” met Israël tijdens ramadan

Vertegenwoordigers van Egypte, Hamas, Qatar en de Verenigde Staten onderhandelen vandaag in Caïro verder over een wapenstilstand in Gaza. De Egyptische zender ‘AlQahera News’ meldt dat er zondag “aanzienlijke vooruitgang” werd geboekt. Ondertussen roept een vertegenwoordiger van terreurbeweging Hamas in Libanon de Palestijnen juist op tot “confrontaties” met Israël tijdens vastenmaand ramadan. Daarnaast blijkt uit een nieuw rapport van de

Lees meer »

“Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor Clarine”: na haar dood werd stiefzoon Dieter gezicht van café De Kiste

Nadat Clarine Coene, die 17 jaar café De Kiste op de hoek van de Krommewal- en Kistestraat runde, in 2020 overleed, werd haar stiefzoon Dieter Janssens (32) de patron van het café. “Er wordt hier nog vaak over Clarine gepraat, zo blijft ze ook voor altijd aanwezig in het café.”
The post “Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor

Lees meer »