In 129 dagen oorlog kon Israël drie gijzelaars bevrijden

Israël vierde maandag de “gedurfde bevrijding” van twee gijzelaars in Gaza, terwijl Palestijnen rouwden om de 67 doden die daarbij vielen. De families van de overige 130 gijzelaars lijken meer te rekenen op onderhandelingen dan op verdere militaire acties.

 

Meer krantenkoppen in België

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

‘Familie’-acteur Jo Hens gooit z’n leven om voor nieuwe rol als MS-patiënt: “Ik ga 2024 alcoholvrij doorbrengen”

Ruim zeven kilo is Jo Hens (35) de afgelopen maanden kwijtgespeeld. Broodnodig voor z’n rol als MS-patiënt Mario Verstraete in ‘Tot altijd’, maar de ‘Familie’-acteur is vast van plan om z’n nieuwe levensstijl vol te houden. Hij vertelt alles over z’n aangepaste regime én z’n nieuwe rol in het weekblad ‘Primo’. “Ik kan soms ook donkere gedachten hebben.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Door een gebrek aan zwembaden en dure vervoerskosten, zijn er steeds minder zwemlessen met de klas.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Pommelien Thijs doet noorderburen uit hun dak gaan tijdens eerste optreden van clubtour in Nederland

Deze zomer staat ze op het grootste festival in Nederland, Pinkpop, maar gisteren kregen onze noorderburen al een eerste voorsmaakje van het muzikale geweld van Pommelien Thijs. De zangeres hield gisteren voor de eerste keer halt in Nederland met haar clubtour, in de Muziekgieterij in Maastricht. En Pommelien pakte het publiek helemaal in: de Nederlandsers brulden enthousiast mee met haar

Lees meer »

Bijna helft van dodelijke auto-ongelukken gebeurt zonder tweede partij, ‘s nachts en op de snelweg. En alcohol is niet de enige oorzaak

Bij 52 procent van de dodelijke ongevallen met een automobilist is er geen tweede partij bij betrokken. Dat blijkt uit een studie van VIAS, het Belgisch kenniscentrum voor verkeersveiligheid. VIAS onderzocht wanneer en waar die eenzijdige ongevallen het vaakst plaatsvinden, en reikt ook oplossingen aan: “Je kan natuurlijk niet elke brugpijler inpakken met kussens.”

Lees meer »

“Rug rechten voor eigen volk”: Zulte Waregem moet tegen SL16 verlies bij Francs Borains wegspoelen

Een onnodig verlies en weggezakt naar de vierde plaats. Dat was de harde balans voor Zulte Waregem na de 2-1-nederlaag bij ‘zwart beest’ Francs Borains. “We hebben de zege weggegeven. Tijd om onze rug te rechten voor eigen volk tegen SL16”, zegt een strijdvaardige Alessandro Ciranni. Dat is nodig, als Essevee de promotiekansen gaaf wil houden.
The post “Rug rechten

Lees meer »

Tadej Pogacar groet Wervikse fanclub Pogiboys met foto op Instagram: “Heerlijk om te zien”

De Sloveense toprenner Tadej Pogacar begint pas zaterdag met de Strade Bianche aan het nieuwe wielerseizoen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen groette deze week met een foto op Instagram zijn fans van de Pogiboys, in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Zij zijn de enige supportersclub in

Lees meer »