“Ik schrijf voor alle 143 straten in Hooglede een gedichtje”: schepen Dimitri Carpentier begint aan huzarenstukje

Woon je in Hooglede? Schrik dan niet als je binnenkort een postkaartje in de brievenbus krijgt met daarop een gedicht over je straat. Sinds 1 februari zet schepen Dimitri Carpentier dagelijks een straat in de kijker onder de noemer ‘Ik ben in alle straten’. “Alle 143 bewoonde straten van onze gemeente komen aan bod. Per straat schreef ik een gedichtje. Dit ga ik telkens ook in de straat zelf gaan bussen.”

Het is geen toeval dat Dimitri Carpentier, lijsttrekker van Allen 8830, in een verkiezingsjaar met deze stunt op de proppen komt. “Ik was al een tijdje met het idee aan het spelen. Iedereen kent mijn ambitie: ik wil burgemeester worden en met onze partij willen we de grootste worden. Maar ik wil de mensen vooral op een a-politieke manier bereiken. Politiek heeft helaas een beetje een negatieve bijklank gekregen, vooral door wat er op nationaal niveau gebeurt. Met onze partij willen we lokaal verbindend werken. Zo probeer ik elke straat op een positieve manier te benaderen. Het is namelijk de straat waar de mensen in wonen en waar ze trots op zijn. Er is al genoeg verzuring op sociale media, ik wil een positief verhaal brengen.”

In alle straten

Dat blijkt ook te werken want de eerste reacties zijn positief. Enkel Carpentier zelf weet welke straat de volgende dag aan bod komt. “Ik wil een beetje op de verrassing spelen, zodat de mensen geprikkeld zijn. Misschien is het morgen aan ons? Het was sowieso een huzarenstukje: 143 unieke gedichten schrijven. Op elke postkaart schrijf ik ook nog handmatig het adres. Bovendien is de postzegel vervangen door een foto van het straatnaambordje, die ging ik ook allemaal zelf fotograferen.”

Er is ook een wedstrijd gekoppeld aan het concept. De 143 gedichten worden gebundeld in boekvorm. Alle inwoners maken kans op één van de 50 gratis exemplaren. Hiervoor moeten ze enkel een mail sturen naar [email protected] met hun naam en adresgegevens. “Het boek zal uiteraard ook te koop aangeboden worden. Net zoals bij mijn vorige gedichtenbundels zal de opbrengst bij een goed doel belanden”, besluit Carpentier.

The post “Ik schrijf voor alle 143 straten in Hooglede een gedichtje”: schepen Dimitri Carpentier begint aan huzarenstukje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge krijgt ‘absurde’ penalty mee en mag ook niet klagen bij 0-2: “Ze zeiden me dat het per ongeluk was…”

Club Brugge recht de rug na het verlies tegen Anderlecht en de bekerexit tegen Union via stevige cijfers in Genk: 0-3. Met dank aan de wedstrijdomstandigheden, ditmaal zwaar in het voordeel van blauw-zwart. Tolu miste een strafschop, Jackers pakte uit met enkele straffe reddingen, Odoi die kon profiteren van het uitvallen van El Ouahdi en een onwaarschijnlijke penalty voor de

Lees meer »

Bespaart u straks duizenden euro’s op een elektrische wagen? Spectaculaire prijzenoorlog aan de gang

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Bart Herman komt dit voorjaar vijf keer op uitnodiging van PMLE en Concertevents naar West-Vlaanderen

In twee weken tijd komt Bart Herman – afkomstig uit Wevelgem – drie keren op uitnodiging van PMLE naar West-Vlaanderen. Maar dat is nog niet alles, want Bart komt ook twee keren optreden op uitnodiging van Concertevents.
The post Bart Herman komt dit voorjaar vijf keer op uitnodiging van PMLE en Concertevents naar West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

ASSISEN. Hartsvriendin Jill (36) getuigt: “Jill was doodsbang. Hij zei letterlijk dat hij iedereen z’n hoofd ging afhakken als ze hem verliet”

“De dag dat Jill vermoord is, is de helft van ons kerngezin gestorven. Papa heeft zich helemaal laten gaan omdat zijn dochter dood was. Mijn moeder zal na dit proces een zware weerbots krijgen. De helft van mijn kinderen kent tante alleen maar vanop het kerkhof. Mijn zoon van negen heb ik moeten zeggen dat zijn lievelingstante en meter vermoord

Lees meer »

ANALYSE. Onze Amerika-correspondent legt uit waarom het Hooggerechtshof oordeelde om Donald Trump niét van het stembiljet te schrappen

Donald Trump blijft, aan de vooravond van Super Tuesday, gewoon op het stembiljet van de Republikeinse voorverkiezingen staan. Hij heeft daar, zo oordeelde het Hooggerechtshof in Washington DC, alle recht toe. “Uiteindelijk beslist de kiezer: Trump of Biden. En zo hoort het ook in een democratisch verkiezingsproces”, schrijft onze Amerika-correspondent Romina Van Camp in haar analyse van de rechtzaak die

Lees meer »

Gemeentebestuur wil 127 laadpalen in Zonnebeke

Het gemeentebestuur van Zonnebeke hoopt na de zomer te kunnen starten met de aanleg van een carpoolparking nabij de op- en afrit van de A19. Daar zouden ook 5 laadpalen komen voor elektrische auto’s. In totaal wordt gemikt op 127 laadpalen in de gemeente.
The post Gemeentebestuur wil 127 laadpalen in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen smeekt CD&V versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »