Frankrijk onthult “gestructureerd en gecoördineerd netwerk van Russische propaganda”

Frankrijk heeft “een gestructureerd en gecoördineerd netwerk van Russische propaganda” ontdekt, gericht op Europese landen en de Verenigde Staten. Het internationale netwerk wilde met pro-Russische desinformatie de oorlog tegen Oekraïne legitimeren. 

Meer krantenkoppen in België

De U11 van Katjes Ieper

De U11 van Katjes Ieper nam het vorig weekend in eigen huis op tegen Evoco Komen. Zaterdag volgt voor de Ieperse meisjes een nieuwe thuismatch tegen Sijos Menen.
The post De U11 van Katjes Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse marktkramer wil koste wat kost zijn familie in Gaza redden: “Ze moeten nú weg uit die hel, voor het te laat is”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al bijna twee jaar in Brugge woont, is wanhopig op zoek naar 28.000 euro om zijn broer Osama, diens vrouw Neda en hun drie jonge kinderen levend uit de hel van Gaza weg te krijgen. “De kans is zeer reëel dat ze de volgende aanvallen van Israël niet overleven.”
The post Brugse marktkramer wil koste

Lees meer »

Derde editie Blazersfestival in Furnevent komt eraan

Zowel de eerste als de tweede editie van het Blazersfestival waren een gigantisch succes. Op 2 maart zullen de blazersklassen en de slagwerkklas van StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) samen met een aantal muzikale verenigingen uit de Westhoek het publiek opnieuw letterlijk en figuurlijk van hun sokken blazen tijdens het Blazersfestival in Furnevent Veurne.
The post Derde editie Blazersfestival

Lees meer »

Twee broers, twee totaal verschillende banden met Camilla: waarom enkel William met haar door één deur kan

Prins William (41) kon de herdenking van koning Constantijn niet bijwonen, wellicht door de gezondsperikelen van prinses Catherine (42). Maar geen erg: Queen Camilla (76) was van de partij om de royals te vertegenwoordigen. Het gebeurde al meer dan eens dat Camilla – toch nog altijd de vrouw die destijds zijn moeder heeft vervangen – een waardevolle bondgenoot bleek voor

Lees meer »

Dode en twaalf gewonden bij busongeval met kinderen in Frankrijk

In Frankrijk is in de nacht van zaterdag op zondag een bus met 51 mensen aan boord, onder wie 41 kinderen van 5 tot 15 jaar oud, verongelukt op een snelweg in de regio van Dijon. Een 15-jarige liet daarbij het leven, verklaarde minister van Transport Patrice Vergriete. Twaalf inzittenden raakten gewond.

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Broers en zussen blijven Ridoan Oudaha steunen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de broers en zussen van de beschuldigde hun getuigenis afgelegd. Ridoan Oudaha (43) werd omschreven als behulpzame, joviale kerel, die in de maanden voor de feiten in een neerwaartse spiraal belandde. Zijn broers en zussen geloven ook dat hij nooit de intentie had om zijn partner van het leven

Lees meer »