Europese gasprijs op laagste niveau in meer dan half jaar

De gasprijs in Europa is maandag verder gezakt. Op de toonaangevende Nederlandse termijnmarkt daalde de gasprijs maandagmorgen even tot 25,82 euro per megawattuur, het laagste peil sinds juli vorig jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Aannemer, die vervuilde grond gebruikte bij wegenwerken in Staden, moet alles weer uitgraven

De vervuilde grond die tussen 2015 en 2017 gebruikt werd bij wegenwerken in Staden, moet binnen het jaar weer verwijderd worden. Dat besliste de correctionele rechtbank van Kortrijk. Het verantwoordelijke bedrijf moet 320.000 euro boete betalen, waarvan de helft met uitstel, de zaakvoerder krijgt zes maanden voorwaardelijk en 32.000 euro boete.
The post Aannemer, die vervuilde grond gebruikte bij wegenwerken

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Zendaya schittert in sci-fi-prent ‘Dune 2’, maar ervaart keerzijde: “Sinds ik bekend ben, is de spontaniteit eraf”

Op de radar verschenen als Disney-sterretje, uitgegroeid tot een vaste waarde in Hollywood én gezegend met een uniek gevoel voor mode. Zendaya schittert naast Timothée Chalamet in ‘Dune 2’. Wij konden de Amerikaanse superster strikken voor een exclusief gesprek over de blockbuster, worstelen met roem en de romance met collega-acteur Tom Holland. “Delen van mijn leven zijn nu eenmaal openbaar.

Lees meer »

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, maar nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Risicogroepen te weinig gevaccineerd tegen griep

Chronisch zieken en 65-plussers kunnen ernstiger ziek worden van griep. Toch laat met moeite de helft zich ertegen vaccineren, blijkt uit een analyse van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Dat is ver onder de aanbevolen 75 procent, en minder dan in coronajaar 2020.

Lees meer »

Kijk HIER als HLN-abonnee nu live naar topper uit het amateurvoetbal tussen Hoogstraten en Lokeren Temse: thuisploeg scoort vlak na de rust

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Op dit moment is dat Hoogstraten tegen Lokeren Temse, een absolute topper uit eerste amateur. Vlak na de rust komt de thuisploeg op voorsprong na een vrije trap. Het is Fall

Lees meer »

Boerin Sanne krijgt paniekaanval bij eerste kennismaking in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik voelde bij niemand een sprankel”

Voor melkveeboerin Sanne Theuwissen (bijna 34) uit Bocholt is het een grote stap om een man te zoeken via het VTM-programma ‘Boer zkt vrouw’. Haar laatste liefdesbreuk hakte er serieus in, ze is al acht jaar single. Bij de eerste kennismaking met de zeven kandidaten werd ze overmand door emoties. “Die zeven mannen speciaal voor mij… Ik sloeg in paniek.”

Lees meer »

Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan in De Haan: “Op twee dagen meer dan 3 miljoen liter water weggepompt!”

Er werden verschillende pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die was in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee. Het verkeer kan al weer door, maar wel over één vak.
The post Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan

Lees meer »

EXCLUSIEF. Regi en Kristel in eerste dubbelinterview als man en vrouw: “Zelfs kleinste detail werd aanval op mijn ex Elke genoemd”

Noem het tortelachtig. Noem het klef. Noem het er los over. Kan allemaal zijn, maar de liefde waar Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35) elkaar mee overstelpen, is écht. Hun huwelijk in Zuid-Afrika, live op tv, werd druk becommentarieerd, net als hun docusoap. Die venijnige reacties werpen een schaduw over hun diepe geluk, vertelt het bruidspaar in een exclusief

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Hij heeft ons bang gemaakt. Het was niet gepland”: hoe Pogacar zelfs eigen ploeg verbaasde met waanzinnige solo

Aanvallen op vijftig kilometer voor de streep, zoals Tadej Pogacar twee jaar geleden deed? Dat moest beter kunnen. En dus won Pogacar zijn tweede Strade Bianche met een aanval op ruim tachtig kilometer voor de streep. Het was precies waar ze vrijdagavond in de ploeg voor vreesden. Toen stelde Pogacar nog iedereen gerust. En zaterdag deed hij lekker zijn eigen

Lees meer »