EU: “Verwoestend effect als VN-agentschap voor Palestijnen niet kan blijven werken”

De Europese Unie vindt dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in de Gazastrook moet kunnen blijven werken, ook al loopt er een onderzoek naar de mogelijke banden met Hamas. "Als UNRWA zou verdwijnen, zou dat een verwoestend effect hebben", zegt buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell. 

Meer krantenkoppen in België

Na regen komt zonneschijn? “Ja, maar niet voor heel lang”

Na de pittige regenval van het afgelopen weekend snakt onze provincie naar de zon, en die wens ging al snel in vervulling. Markeert deze zonnige maandag het begin van een lange, droge periode? Is het lenteweer in zicht?
The post Na regen komt zonneschijn? “Ja, maar niet voor heel lang” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lancering nieuwe ISS-bemanning uitgesteld

De lancering van een nieuwe bemanning naar het Internationaal Ruimtestation (ISS), die oorspronkelijk gepland stond voor zondagochtend Belgische tijd, is een dag uitgesteld. Vanwege de weersomstandigheden wordt de lancering nu verschoven naar maandagochtend om 4.53 uur Belgische tijd. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt op X.

Lees meer »

Familie De Sloover deelt passie voor judo

Judo zit bij Sibren (17) en Nils (16) in het bloed en dat heeft alles te maken met papa Kevin De Sloover (45) die 35 jaar geleden als kleine jongen mee aan de wieg stond van judoclub Kodokan. Nu Sibren met succes een opleiding tot initiator kon afwerken, lijkt de judotoekomst verzekerd in Wingene.
The post Familie De Sloover deelt

Lees meer »

Horeca gaat stappen ondernemen tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen drie strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

Lees meer »