Eerste veroordeling voor ‘cyberflashing’ in Engeland en Wales

Een 39-jarige man uit Basildon in Essex is de eerste persoon in Engeland en Wales die veroordeeld wordt voor cyberflashing, dat sinds 31 januari strafbaar is. De man had op 9 februari ongevraagd een foto van zijn geslachtsdeel gestuurd naar een vijftienjarig meisje en een vrouw, aldus het parket. 

Meer krantenkoppen in België

Het Maandverbond verdeelt gratis tampons en maandverbanden in alle Kortrijkse secundaire scholen

Na het verspreiden van honderden menstruatiepakketten breidt de stad – dankzij een samenwerking tussen het lokaal bestuur, de vrouwenserviceclub Zonta en de scholen – het zogenaamde Maandverbond verder uit naar alle 24 secundaire schoolcampussen. Extra dispensers met gratis menstruatieproducten, webinars en educatieboxen moeten menstruatiearmoede verder tegengaan.
The post Het Maandverbond verdeelt gratis tampons en maandverbanden in alle Kortrijkse secundaire scholen

Lees meer »

Vrouw komt om bij brand in Waalse Piéton

Een vrouw is tijdens de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een brand in Piéton, een deelgemeente van Chapelle-lez-Herlaimont, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket van Charleroi zondagochtend. Een andere persoon raakte levensgevaarlijk gewond.

Lees meer »

“Je bent een aangenamer mens nu”: Regi en Kristel laten huwelijksstress achter zich tijdens hun ‘Honeymoon’

354.000 kijkers waren getuigen hoe Kristel Hubeny en Regi Penxten elkaar het jawoord gaven, en nu mogen ze ook meegenieten van de huwelijksreis van de newly-weds. Die gaat door in hetzelfde land waar ze hun trouwfeest beleefden: Zuid-Afrika. Maar net voor ze op hun safari vertrekken, genieten ze eerst nog van enkele dagen rust na alle trouwgekte. En dat doet

Lees meer »

Restaurant L’abbiocco verwent gasten voortaan in Heldentoren: “Dezelfde laagdrempeliger sfeer”

Het bekende Italiaans geïnspireerde eethuis L’abbiocco, met chef Jess Wittevrongel (38) achter het fornuis, huist niet langer in de Knokkestraat. Het restaurant heeft sinds kort een nieuwe stuk op het gelijkvloers van de hoogste van de drie Heldentorens. “Toen we de mogelijkheid kregen om dit pand hier aan te kopen hebben we niet lang getwijfeld”, zegt Jess. “Ook hier willen

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord: Oudaha probeerde net voor de moord woning van buurmeisje binnen te dringen

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft een toenmalige vriendin van de beschuldigde een opvallende getuigenis afgelegd. De jonge vrouw verklaarde hoe ze in ruil voor cocaïne seks had met de beschuldigde. Net voor de moord op Jill Himpe (36) probeerde Oudaha op 5 november 2019 ook de woning van de getuige binnen te dringen.
The post Assisen Scalpelmoord:

Lees meer »

“Ben écht content om terug te zijn”

Koen Devos wordt vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de A-ploeg van Rembert Torhout Heren in Nationale 1 van de volleybalcompetitie. Het betekent voor de 52-jarige sportleraar zo’n beetje thuiskomen, want hoewel hij niet in Torhout woont, heeft hij er schoolgelopen en is hij er lang in de clubs VKt en Rembert actief geweest. Ooit, begin jaren 1990, speelde

Lees meer »

Passagier (22) nog steeds kritiek na dodelijke crash in Zeebrugge

De 22-jarige man uit Bornem die zondagmiddag levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval in Zeebrugge vecht in het ziekenhuis nog steeds voor zijn leven. Ondertussen is er iets meer duidelijkheid over de omstandigheden. Mogelijks zijn onder meer de slechte weersomstandigheden en aquaplanning op de weg, in combinatie met een niet aangepaste snelheid de oorzaak van het ongeval.
The post Passagier

Lees meer »

Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

De Raad van Vlaanderen pleitte tijdens de Eerste Wereldoorlog voor vernederlandsing en een onafhankelijk Vlaanderen, het leverde het merendeel van de leden de doodstraf op. In een nieuw boek gaat Patrick Libbrecht (64) uit Gullegem dieper in op die leden.
The post Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

Lees meer »