Een belangrijke ontdekking: eiwitten in het bloed kunnen dementie al vijftien jaar op voorhand voorspellen

Weten we straks al jaren op voorhand of we later dement zullen worden? Britse en Chinese wetenschappers hebben in ieder geval elf eiwitten in ons bloed geïdentificeerd die zeer nauwkeurig dementie kunnen voorspellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ons wagenpark wordt langer, breder en zwaarder

De doorsnee wagen op de Belgische markt wordt steeds langer, breder en zwaarder. Onder meer door die evolutie neemt het totale wagenpark in ons land – meer dan 6 miljoen voertuigen – intussen 9.787 voetbalvelden aan ruimte in. Dat zijn ruim 1.400 voetbalvelden meer dan 10 jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit heeft verzameld

Lees meer »

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »

Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup

Een video die zondag is verschenen op de website van La Dernière Heure/Les Sports toont hoe minstens twee supporters in het Brugse vak de nazigroet brachten na afloop van de Supercup-match zaterdagavond tussen Club Brugge en Union (1-2).
The post Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gina (47) verloor haar partner Steven (49) aan hitteberoerte op Corsica: “Ik heb hem nog tevergeefs gesmeekt: ‘Muizeke, word wakker, doe mij dit niet aan!’”

Voor een in Sint-Gillis-bij-Dendermonde supergeliefd koppel is hun vakantie op een ware nachtmerrie uitgedraaid. Steven De Baerdemaeker, amper 49, bezweek tijdens een wandeling op Corsica aan een hitteberoerte. “Steven was een beer van een vent, ik heb hem op wat verkoudheden na nooit ziek geweten. Maar blijkbaar kan iedereen het oplopen”, getuigt zijn levenspartner Gina (47). “Dat ik hem niet

Lees meer »

Tadej Pogacar troeft Philipsen af in Nederlands Natourcriterium, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Woensdag is er nog een huldiging in zijn thuisland, daarna is het tijd voor

Lees meer »