Een belangrijke ontdekking: eiwitten in het bloed kunnen dementie al vijftien jaar op voorhand voorspellen

Weten we straks al jaren op voorhand of we later dement zullen worden? Britse en Chinese wetenschappers hebben in ieder geval elf eiwitten in ons bloed geïdentificeerd die zeer nauwkeurig dementie kunnen voorspellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem

Donderdagmiddag even voor 14 uur gebeurde op de E 40 in de richting van het binnenland een zwaar ongeval ter hoogte van Beernem. Daarbij raakten drie voertuigen betrokken en werden twee slachtoffers naar het ziekenhuis overgebracht.
The post Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huisarts Marc Verschoore uit Oostrozebeke onverwacht overleden

Het overlijden van huisarts Marc Verschoore uit de Palingstraat in Oostrozebeke is ingeslagen als een bom. Hij overleed in zijn 76ste levensjaar onverwacht aan de gevolgen van een hersenbloeding. De dokter was bijzonder populair en had een heel groot cliënteel dat hij met veel toewijding en liefde verzorgde. Een paar jaar terug bouwde hij zijn praktijk af, maar bleef hij

Lees meer »

Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels oplegt, heeft alles te maken met het bewaken van een kwalitatief handelscentrum

Iedereen is wel al eens in een nachtwinkel geweest. Met hun opvallende led-verlichting en bric-à-brac uitziende rekken zijn ze niet meteen de plaats waar je wekelijks de inkopen doet, maar in geval van nood zijn ze vaak wel de redding voor een pakje boter, doos melk of een diepvriespizza bij uitzondering.
The post Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels

Lees meer »

“Kim heeft zelf de beslissing genomen, wat ‘de mensen’ ook denken”: achter de schermen bij de ochtendshow van Peter Van de Veire

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire (52) heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met de radiomaker, die

Lees meer »

LIVE GAZA. “VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren”- “Tientallen doden door nachtelijke Israëlische aanvallen in Gaza”

Israëlische luchtaanvallen hebben in de nacht van woensdag op donderdag minstens 25 mensen gedood in de vluchtelingenkampen Nuseirat en Bureij in centraal Gaza. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. En nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden via de lucht. Dat de Amerikaanse regering

Lees meer »

LIVE. Oekraïne zegt Russisch oorlogsschip tot zinken te hebben gebracht – “Rusland infiltreerde in EU met Servische agent”

De Russische inlichtingendiensten hebben vorig jaar EU-instellingen geïnfiltreerd via een veronderstelde Servische agent. Dat schrijft de nieuwssite ‘Politico’ dinsdag. Oekraïne zegt dan weer een Russisch oorlogsschip tot zinken te hebben gebracht. Het Verenigd Koninkrijk dringt er ondertussen bij Duitsland op aan om de Taurus-raketten alsnog aan Oekraïne te leveren. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

Poetin waarschuwt Europese landen over troepen in Oekraïne: “We hebben wapens die doelwitten op hun grondgebied kunnen raken”

Als Europese landen troepen zouden sturen naar Oekraïne, dan zou dat "tragische gevolgen" kunnen hebben. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in zijn jaarlijkse toespraak voor de natie. "Zij moeten begrijpen dat we wapens hebben die doelwitten op hun grondgebied kunnen raken." Hij waarschuwde zelfs voor een nucleair conflict.

Lees meer »

Philippe Vlietinck legt eed af als schepen in Knokke-Heist, maar dat stuit op onbegrip bij andere partijen: “Niets meer dan een verkiezingsstunt”

Philippe Vlietinck (GBL) legde donderdagavond officieel de eed als nieuwe schepen in Knokke-Heist. Verrassend, aangezien de man midden vorig jaar nog uit ongenoegen uit de partij stapte. Maar nu is de comeback dus compleet. Al stoot dat op veel onbegrip bij onder andere oppositiepartij N-VA.
The post Philippe Vlietinck legt eed af als schepen in Knokke-Heist, maar dat stuit op

Lees meer »