Daders schietpartij Brussel nog steeds niet gevat

De daders van de schietpartij van zondagavond in Brussel zijn nog steeds niet gevat, zegt het parket van Brussel. Vier mensen uit de entourage van de twee slachtoffers zijn ondervraagd.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron komt terug op “plan” om grondtroepen naar Oekraïne te sturen: “We overwegen die mogelijkheid momenteel niet”

Meer dan een week nadat de Franse president Emmanuel Macron (46) commotie veroorzaakte door te insinueren dat hij grondtroepen naar Oekraïne zou sturen, komt hij nu terug op zijn uitspraken. In een interview met de Tsjechische pers benadrukt Macron dat hij op korte termijn niet van plan is om soldaten in Oekraïne te stationeren. “We overwegen die mogelijkheid voorlopig niet”,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Plein zoekt saxofonisten voor massaoptreden Gentse Feesten: “We willen er op Belfort en kathedraal”  

De Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (VLAMO) en pleinorganisator Onder De Draak willen tijdens de Gentse Feesten stunten met een massaoptreden van saxofonisten in binnen- en buitenland. Er is een speciaal muziekstuk geschreven dat op 20 juli gespeeld zal worden op het Sint-Baafsplein. Professionele muzikanten en amateurs kunnen meedoen, inschrijven is wel nodig. "Het hele plein, de terrassen, balkons en misschien zelfs Belfort

Lees meer »

Ruim 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen – Israël zegt juist dat Gazaanse truckchauffeurs mensen overreden

Autoriteiten in Gaza zeggen dat Israëlische troepen het vuur openden op mensen die stonden te wachten op hulpgoederen. Er zouden daarbij 104 doden zijn gevallen. Dat zegt het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Medici melden ook tientallen gewonden. Israël ontkent de aantijgingen en zegt dat “de tragedie” de schuld is van Palestijnse truckchauffeurs die de

Lees meer »

Nieuwe Keikopjes zorgen voor 80-tal nieuwe bomen

Alle Poperingse kindjes die in 2023 geboren werden, werden samen met hun ouders getrakteerd op een baby-ontbijt in JOC De Kouter. Er werden ook geboortebomen geplant op de hoek van de Helleketelweg en de Stoppelweg.
The post Nieuwe Keikopjes zorgen voor 80-tal nieuwe bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Euroleiders

06:00 Iemand van wie we niet veel meer horen, is de roemruchte Chinese geheim agent Danny Woo, de 007 van de Yangtze. Eerst werd zijn met bloed, zweet en yuans uitgebouwde spionagenetwerk in België blootgel…

Lees meer »

Pijnlijke climax na krachtmeting tussen Action en gemeente: tweede winkel opent zaterdagochtend dan toch niet na late controle

De nieuwe Action langs de Vaart in Schoten is helemaal ingericht en volgeladen, maar gaat zaterdag dan toch niet open. Normaal om 9 uur wilde de bekende Nederlandse prijsbreker zijn eerste klanten ontvangen in de Zaatstraat, maar de winkel kreeg vrijdagavond plots ambtenaren van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) over de vloer, vergezeld van politie-inspecteurs.

Lees meer »

Stadsfestival FTI voor het hele gezin: educatieve en entertainende activiteiten in UNWRAP Arena en FuturED

Van zaterdag 16 tot en met donderdag 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation (FTI) plaats in Kortrijk. Het zesdaagse FTI profileert zich als een stadsfestival voor iedereen met ook heel wat leuke activiteiten voor het hele gezin. Beleef magische momenten in de UNWRAP Arena en verrijk je kennis in FuturED.
The post Stadsfestival FTI voor het hele gezin: educatieve

Lees meer »

Noodtoestand in Haïti nadat honderden gevangenen worden bevrijd

De regering van Haïti heeft de noodtoestand uitgeroepen na gewelddadige confrontaties in de hoofdstad en de ontsnapping van honderden gevangenen. Een deel van de humanitaire hulp is gestaakt: “Op dit moment kunnen wij de veiligheid van onze hulpverleners niet garanderen”, zegt een woordvoerster van Plan International.

Lees meer »

Je garagist mag na herstelling zelf groene kaart geven: dit verandert allemaal aan de autokeuring

Een rode kaart op de autokeuring? Vanaf volgend jaar moet je voor een hele reeks gebreken niet meer speciaal terug voor een herkeuring. Erkende garagisten mogen namelijk na een herstelling zelf een groene kaart afleveren. Omgekeerd zal de autokeuring bepaalde kleine euvels meteen ter plaatse mogen verhelpen. Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe regeling die de

Lees meer »

Rechtbank veroordeelt België nogmaals: “Nizar Trabelsi moet worden gerepatrieerd vanuit de Verenigde Staten”

België moet Nizar Trabelsi uit de Verenigde Staten repatriëren en een officieel verzoek daartoe richten aan de Amerikaanse autoriteiten. De Brusselse rechter van eerste aanleg heeft dat beslist op straffe van een dwangsom tot 200.000 euro, te betalen door de Belgische staat. Trabelsi heeft in ons land een celstraf wegens terreurplannen uitgezeten en is daarna aan de VS uitgeleverd. Hij

Lees meer »