‘Carpe diem, hè. Ik plan elke dag kaal te plukken’: Jente Pironet van Portland, na de hersentumor

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Veertien procent leerlingen verlaat secundair onderwijs zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

Herinrichting van Sint-Audomaruskerk in Bissegem gaat van start

Bissegem ondergaat grote vernieuwingen, denk maar aan de trompetaansluiting, de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke en de Kerkstraat. “Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in onze deelgemeente”, zegt burgemeester Van Quickenborne. De komende weken wordt ook de Sint-Audomaruskerk binnenin ontmanteld en omgebouwd tot een ontmoetingsplek.
The post Herinrichting van Sint-Audomaruskerk in Bissegem gaat van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad huurt superflitser voor 7.464 euro per week

Het stadsbestuur en de politie zullen de mobiele flitscamera dit jaar nog 15 weken inzetten. Uit cijfers die De Zeewacht opvroeg, blijkt dat die Lidar een goudhaantje is voor de stadskas. Schepen Maxim Donck (N-VA): “Onze waarschuwingen werken, want het aantal Oostendenaars op de bon neemt procentueel af.”
The post Stad huurt superflitser voor 7.464 euro per week appeared first

Lees meer »

KIJK LIVE. Verlengingen in Sociedad-Mallorca, wie plaatst zich in spannende ontknoping als eerste voor finale Copa del Rey?

Verlengingen bij Real Sociedad-Mallorca, de terugmatch die moet beslissen over een finaleplek in de Copa del Rey. Giovanni González zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong, maar Mikel Oyarzabal deed de 40.000 enthousiaste Basken opveren met de gelijkmaker. Een slotoffensief van Sociedad leverde niets op. 1-1 na de reguliere speeltijd nadat de heenmatch op een scoreloze draw was geëindigd.

Lees meer »

Ex van Argentijnse wereldkampioen Palacios neemt wraak: zij verkoopt zijn finaleshirt en WK-medaille

Een vechtscheiding gaat de verkeerde kant uit. Om kosten aan hun gemeenschappelijk appartement in Argentinië te betalen, heeft Yesica Frias (30), een Argentijnse influencer en ex-vrouw van Ezequiel Palacios (24), enkele van zijn mooiste souvenirs verkocht. Het gaat om het shirt dat hij voor de finale aanhad op het WK voetbal in Qatar, net als de medaille die hij won.

Lees meer »

“Goede redenen om te geloven” dat Hamas slachtoffers verkrachtte, stelt VN

Er zijn “goede redenen om te geloven” dat slachtoffers van de Hamas-aanval op 7 oktober verkrachtingen en groepsverkrachtingen hebben moeten ondergaan. Ook sommige gijzelaars die sindsdien in de Gazastrook worden vastgehouden, werden verkracht. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de VN dat maandag gepubliceerd is. Om na te gaan om hoeveel mensen het gaat, zal verder onderzoek nodig zijn.

Lees meer »

Poetin houdt State of the Union voor Russisch parlement: “Risico op kernoorlog bij inzet NAVO-troepen in Oekraïne”

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag zijn jaarlijkse State of the Union gehouden in het Russische parlement. De speech kwam twee weken voor de presidentsverkiezingen en was voor Poetin een uitgelezen kans om de belangrijkste punten van zijn binnenlands en buitenlands beleid uiteen te zetten. Hij dreigde onder meer met het inzetten van kernwapens en “het einde van onze

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

Bekaert verhoogt dividend na hoger dan verwachte winst

Staaldraadproducent Bekaert, met hoofdvestiging in Zwevegem, heeft 2023 afgesloten met een aangepaste bedrijfswinst of winst voor belastingen en intresten (ebit) van 388 miljoen euro. Het winstcijfer ligt 5,3 procent lager dan vorig jaar, maar het analistenleger van nieuwsagentschap Bloomberg had maar op 373,3 miljoen euro gerekend. Bekaert verhoogt het dividend met bijna een tiende.
The post Bekaert verhoogt dividend na

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Ridoan O. schuldig verklaard aan moord op ex-vriendin Jill Himpe

Ridoan O. (43) is door de volksjury schuldig verklaard aan moord op zijn ex-vriendin Jill Himpe (36). De Kortrijkzaan sneed het slachtoffer op 5 november 2019 in Aalbeke de keel over. De verdediging had gepleit dat de beschuldigde niet met voorbedachten rade handelde.
The post Assisen Scalpelmoord – Ridoan O. schuldig verklaard aan moord op ex-vriendin Jill Himpe appeared first

Lees meer »