Buschauffeur die veroordeeld werd voor aanranding kinderen, kon toch nog op skireis met minderjarigen: “Hij is ondertussen op terugweg met de trein”

Een 36-jarige buschauffeur uit Haacht die werd veroordeeld voor kindermisbruik vervoerde de voorbije dagen minderjarige schoolkinderen die op skireis zijn. Zijn werkgever Autocars ’t Ros Beiaard uit Lebbeke was niet op de hoogte van de veroordeling. “We verwachten dat zoiets gemeld wordt”, zegt Filip De Hauwere. “We kunnen dan ook niet verder werken met hem.”

 

Meer krantenkoppen in België

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Dominee Panda

06:00 In november nemen we afscheid van Tian Bao, Bao Di, en Bao Mei. Zij keren gedwongen terug naar het land van hun ouders, een eerste succes voor het nieuwe uitwijzingsbeleid van Nicole de Moor. Van wie …

Lees meer »

Waarom FIFA en UEFA vandaag met argusogen naar ons land kijken: BAS buigt zich over méér dan Anderlecht-Genk

Het BAS behandelt vandaag de ‘penaltygate’-zaak van Anderlecht-Genk. Maar wist u dat de drie zelfde arbiters vandaag ook hun licht laten schijnen over KV Mechelen-Club Brugge? Dat Anderlecht de enige partij is die geen arbiter heeft kunnen aanstellen? Of dat de UEFA en FIFA zenuwachtig over hun stoel schuiven? Achtergrond bij een juridisch wespennest.

Lees meer »

LIVEBLOG UK OPEN (OP VTM 2 en VTM GO). Mike De Decker stoot door na zege tegen Veenstra, Van Gerwen sneuvelt verrassend

De UK Open, ook wel ‘The FA Cup of Darts’ genoemd, is vandaag gestart. Een genot voor liefhebbers van lotingen, want met de open loting na iedere ronde is het toernooi in Minehead een garantie op spektakel en verrassingen. Wie treedt komend weekend in de voetsporen van de verrassende Andrew Gilding, de winnaar van vorig jaar? En kunnen de zeven

Lees meer »

Bekaert verhoogt dividend na hoger dan verwachte winst

Staaldraadproducent Bekaert, met hoofdvestiging in Zwevegem, heeft 2023 afgesloten met een aangepaste bedrijfswinst of winst voor belastingen en intresten (ebit) van 388 miljoen euro. Het winstcijfer ligt 5,3 procent lager dan vorig jaar, maar het analistenleger van nieuwsagentschap Bloomberg had maar op 373,3 miljoen euro gerekend. Bekaert verhoogt het dividend met bijna een tiende.
The post Bekaert verhoogt dividend na

Lees meer »

UPDATE. Alles wat we nu weten over de vier opgepakte tieners die terroristische aanslag in België planden: “Ze spraken over een Brusselse concertzaal”

Planden vier tieners – tussen 15 en 18 – een terroristische aanslag in ons land? Die vraag proberen speurders te beantwoorden. De vier dweepten online alleszins met de Islamitische Staat en hadden het in hun chatgroepje over “gewelddadige acties”. Ook een Brusselse concertzaal kwam ter sprake. Daarom viel de politie zondagochtend bij hen thuis binnen. Hier leest u alle feiten

Lees meer »

“Vliegt Oekraïne stiekem al met F-16’s?” Of hoe komt het dat Rusland op tien dagen tijd voor miljard aan vliegtuigen verloor?

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »