ANALYSE. “Val ze maar aan”, zegt Trump tegen Poetin. Maar hoe sterk staat de NAVO zonder de VS?

Kunnen de Europese NAVO-lidstaten en Canada alleen verder zonder de grote broer, mocht Trump zijn dreigement om uit de alliantie te stappen hard maken? Aan geld geen gebrek. De Europese NAVO-lidstaten plus Canada spendeerden het afgelopen jaar 331 miljard euro aan defensie. Om met dit budget een geloofwaardige afschrikking op te bouwen, moet echter aan drie voorwaarden voldaan worden. Een analyse op basis van defensiebudgetten en militaire kracht. 

Meer krantenkoppen in België

Salarissimulator geeft zij-instromers beter zicht op verloning in onderwijs

Een nieuwe salarissimulator biedt meer inzicht in de verloning in het onderwijs. Door de simulator krijgen zij-instromers en personeel dat van functie wil veranderen in het onderwijs een duidelijker beeld van de mogelijke toekomstige verloning als leerkracht. “We willen nog meer mensen overtuigen om de overstap te wagen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Bonny M.

06:01 Als de paus zijn verzoek inwilligt, zal Johan Bonny sneller bisschop af zijn dan Roger Vangheluwe. Wat zeker helpt, is dat zijn voorstel om in ruil een hulpcentrum voor slachtoffers van misbruik in de…

Lees meer »

Diksmuideling (32) ontkent diefstal en gebruik bankkaart van eigen vriend

Een 32-jarige man en een 35-jarige man uit Diksmuide staan voor de strafrechter omdat ze een portefeuille met bankkaart zouden hebben gestolen van hun eigen vriend en vervolgens geld afhaalden. Ze schreven ook geld over van zijn spaarrekening. Enkel de 32-jarige C.B. kwam naar het proces. “Maar hij zegt dat het de andere was die alles deed”, zegt zijn advocaat.<br

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »