64ste A&D Omloop van Vlaanderen pakt uit met vernieuwd parcours en kansen voor kleinere teams

Momenteel werkt de organisatie van A&D Omloop van Vlaanderen met man en macht om ook van de 64ste editie een geslaagd evenement te maken. Het parcours wordt grondig herzien om de Omloop een blijvende uitdaging te laten zijn voor de deelnemers aan het Belgisch Rallykampioenschap. Maar ook voor de kleinere teams wordt er een aanpassing doorgevoerd wat het inschrijvingsgeld betreft.

Hoewel de parcoursbouwer nog druk bezig is, staat het nu al vast dat er opnieuw grote veranderingen zullen plaatsvinden. Op vrijdag 6 september staat er een compleet nieuwe proef op het programma. KP Rumbeke maakt op zaterdag 7 september zijn terugkeer in een geheel nieuwe vorm en ook KP Passendale wordt opnieuw vormgegeven. KP De Ruiter zal dit jaar ontbreken aangezien er een rotatie is van klassementsproeven. Dit systeem zorgt ervoor dat de wedstrijd voor de rijders uitdagend blijft en dat niet altijd dezelfde buurtbewoners hinder ondervinden.

Regionale rijders

En er is nog meer goed nieuws voor de rijders van regionale wedstrijden. De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen spant zich extra in voor de kleinere teams in de lagere klassen. “We bieden hen een bijzonder scherpe inschrijvingsprijs aan waardoor ze kunnen deelnemen aan een volledige tweedaagse nationale rallywedstrijd van het Kroon Oil Belgian Rally Championship Divisie 1. We streven ernaar om deelname toegankelijker te maken en de diversiteit in het deelnemersveld te vergroten”, luidt het bij de organisatie.

Met het vernieuwde parcours en de focus op toegankelijkheid voor alle teams belooft de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen een onvergetelijk hoogtepunt te worden in het rallyseizoen.

The post 64ste A&D Omloop van Vlaanderen pakt uit met vernieuwd parcours en kansen voor kleinere teams is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Matteo Simoni “vliegt” over Limburg en doet mega-bommetje voor promospot van Visit Limburg

Acteur Matteo Simoni (36) is opnieuw het gezicht van een reclamecampagne van ‘zijn’ Limburg. Voor Visit Limburg “vliegt” hij van het ene uitzicht naar het andere in de provincie. “Er is maar één plek waar alles nog intenser is, waar je gemakkelijker ontspant en waar de mensen altijd vriendelijk zijn”, roept Simoni vanuit de lucht. Daarna springt hij in het

Lees meer »

‘Zwemfestijn van 1001 meter’ al voor 40ste keer in De Valkaart

Zwemclub Valkaart Oostkamp organiseert op zondag 10 maart de veertigste editie van het ‘Zwemfestijn van 1001 meter’. “We zijn geen competitieclub. Het is voor ons een moment dat we op een recreatieve manier toch een beetje aan competitie doen.”
The post ‘Zwemfestijn van 1001 meter’ al voor 40ste keer in De Valkaart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het land van de rijzende beurs

14:52 Goedkope waarderingen, een zwakke yen en sterke bedrijfsresultaten lokken steeds meer beleggers naar het land van de rijzende zon. Veel specialisten geloven dat de Japanse rally kan aanhouden.

Lees meer »

W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie

Met de ‘Tand van Ferdinand’ pakt toneelvereniging W.A.T. op scène terug uit met een hilarische komedie. Ditmaal speelt het stuk zich af in een vliegtuig. Het publiek mag rekenen op chaotische situaties – hoewel er in een vliegtuig niet zoveel deuren zijn – en van dolkomische ontwikkelingen.
The post W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Zendaya schittert in sci-fi-prent ‘Dune 2’, maar ervaart keerzijde: “Sinds ik bekend ben, is de spontaniteit eraf”

Op de radar verschenen als Disney-sterretje, uitgegroeid tot een vaste waarde in Hollywood én gezegend met een uniek gevoel voor mode. Zendaya schittert naast Timothée Chalamet in ‘Dune 2’. Wij konden de Amerikaanse superster strikken voor een exclusief gesprek over de blockbuster, worstelen met roem en de romance met collega-acteur Tom Holland. “Delen van mijn leven zijn nu eenmaal openbaar.

Lees meer »

Vrouw komt om bij brand in Waalse Piéton

Een vrouw is tijdens de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een brand in Piéton, een deelgemeente van Chapelle-lez-Herlaimont, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket van Charleroi zondagochtend. Een andere persoon raakte levensgevaarlijk gewond.

Lees meer »

“Je bent een aangenamer mens nu”: Regi en Kristel laten huwelijksstress achter zich tijdens hun ‘Honeymoon’

354.000 kijkers waren getuigen hoe Kristel Hubeny en Regi Penxten elkaar het jawoord gaven, en nu mogen ze ook meegenieten van de huwelijksreis van de newly-weds. Die gaat door in hetzelfde land waar ze hun trouwfeest beleefden: Zuid-Afrika. Maar net voor ze op hun safari vertrekken, genieten ze eerst nog van enkele dagen rust na alle trouwgekte. En dat doet

Lees meer »

Vrouw komt om bij brand in Waalse Piéton

Een vrouw is tijdens de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een brand in Piéton, een deelgemeente van Chapelle-lez-Herlaimont, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket van Charleroi zondagochtend. Een andere persoon raakte levensgevaarlijk gewond.

Lees meer »

Na jarenlange strijd en beproevingen: vindt prinses Stéphanie van Luxemburg eindelijk rust, nu ze 40 is geworden?

Stéphanie van Luxemburg is 40 geworden en kan volgens ‘Story’ eindelijk ademhalen. Maar de toekomstige groothertogin, afkomstig uit Henegouwen en opgegroeid in Ronse, heeft heel wat zware beproevingen moeten doorstaan voor ze het geluk kon vinden. Twee maanden voor haar huwelijk met Guillaume (42) voltrok zich een tragedie, en na haar bruiloft moest ze liefst zeven jaar wachten voordat haar

Lees meer »

Uber Eats begint met bezorgdienst door robots in Tokio

Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

Lees meer »

WTC Ontspanning Verenigt huldigt kampioenen

Wielertoeristenclub Ontspanning Verenigt van Oeselgem huldigde onlangs zijn kampioenen van het vorige seizoen. “Ieder lid die tijdens het seizoen 2023 aanwezig was op minstens 80 procent van de ritten is voor ons een kampioen”, zegt secretaris Geert Carton. “Dit keer waren dat zes mensen: Rik Vanhevel, Marianne Verbauwheden, Philippe Vroman, Geert De Volder, Laurent Vroman
The post WTC Ontspanning Verenigt

Lees meer »