100 jaar geleden ging “Rhapsody in blue” in première, wereldhit met jazz en klassiek in de mix 

Op 12 februari 1924 speelde de Amerikaanse componist George Gershwin de première van zijn stuk “Rhapsody in blue”. De gedurfde mix van jazz en klassiek was een mijlpaal in de geschiedenis. Meeslepende muziek die een eeuw later nog altijd heel populair is, tot in Disneyfilms toe. 

Meer krantenkoppen in België

De Wever dreigt deur open te zetten voor Vlaams Belang: “Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, “dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen”, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams

Lees meer »

Bianca Censori choqueert opnieuw: enkel een gsm bedekt haar intieme zone

Bianca Censori (29) liet opnieuw weinig aan de verbeelding over, toen ze met haar man Kanye ‘Ye’ West (46) uit eten ging in Parijs. Dit keer droeg ze een volledig doorzichtig topje én wederom een doorzichtige panty, zonder ondergoed. Slechts enkele dagen nadat bekend werd dat ze een gevangenisstraf kan krijgen voor haar expliciete kledingkeuzes.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Absurde regeltjes van autofabrikanten kosten steeds meer garages de kop. “Kortingen geven, dat mag niet meer”

Hoeveel verdient je garagist nu écht nog aan je wagen? Steeds minder, zo blijkt uit onderzoek van HLN. Wij spraken met dertig garagehouders die ons voor het eerst een blik gunnen op de absurde eisen die sommige autofabrikanten hen steeds vaker opleggen. Kan je nog wel onderhandelen over je nieuwe auto, of zijn die tijden voorbij? Wij leggen de geheimen

Lees meer »

Drie decennia na eerste veroordeling krijgt Brugse oplichtster alweer dertig maanden cel: ‘Ik besef dat het zo niet verder kan”

Al sinds 1991 rijgt Florence D. de veroordelingen voor oplichting aaneen. Zo verkocht de Bruggelinge op grote schaal nepreizen en onbestaande festivaltickets. Donderdag kreeg de Bruggelinge nog eens 30 maanden effectieve celstraf omdat ze bij tientallen mensen voorschotten losweekte bij de verhuur van een fictieve vakantiewoning. En toen een kennis van haar in psychiatrie belandde, rook D. nog een andere

Lees meer »

LIVEBLOG SAMYN. Topfavoriet De Lie valt, hij zet voorlopig door

Na de Vlaamse openingsklassieker afgelopen weekend staat vandaag de Waalse GP Le Samyn, op het programma. Tevens ook de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup. Na zijn sterke passage in de Omloop is Arnaud De Lie (21) de topfavoriet. Boekt hij zijn eerste zege van het seizoen? Volg het op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »