KIJK. Poetin boort Tucker Carlson grond in door te vermelden dat hij ooit bij CIA wilde gaan: “We moeten God danken dat ze je niet hebben toegelaten”

Opmerkelijk moment tijdens het interview van de Amerikaanse opiniemaker Tucker Carlson met de Russische president Vladimir Poetin. Ongeveer halverwege zijn geschiedenisles bracht Poetin grijnzend in herinnering dat Carlson ooit solliciteerde bij de CIA, maar geweigerd werd. 

Meer krantenkoppen in België

Kinderwagen met baby van amper 7 weken aangereden: “Gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde

Lees meer »

Parcours Dodentocht fors gewijzigd: “Slechts 30 procent blijft hetzelfde”

De uitverkochte 55ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht, dit jaar op vrijdag(avond) 9 en zaterdag 10 augustus, krijgt een heel ander parcours dan de voorbije jaren. Slechts 30 procent van het traject blijft volgens de organisatie behouden. Het gaat onder meer om delen van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) en Opdorp (Buggenhout), terwijl Breendonk (Willebroek) en Steenhuffel (Londerzeel) worden geschrapt.

Lees meer »

380 slachtoffers, 225.000 euro buit voor “snoepreisjes en designerspullen”: 13 jonge beklaagden voor rechter omdat ze met valse profielen mannen oplichtten 

Het parket vraagt werkstraffen of celstraffen tot 40 maanden voor 13 jonge beklaagden die op grote schaal mannen opgelicht zouden hebben. Hun werkwijze was volgens het parket altijd dezelfde: ze maakten valse profielen aan en troggelden zo geld af. Veel geld, want in totaal zouden ze zo 225.000 euro buitgemaakt. "Een beerput van extreem misbruik", zo omschrijft het parket de

Lees meer »

Vapesector wil “strengere controle” op leeftijd en illegale vapes, FOD Volksgezondheid roept handelaars op leeftijdsbewijzen te vragen

VapeBel, de sectororganisatie voor verkopers en verdelers van elektronische sigaretten, wil strengere controles op leeftijd en illegale vapes. Volgens FOD Volksgezondheid wordt er gecontroleerd, maar dragen handelaars ook een verantwoordelijkheid in de verkoop aan jongeren. "Dit is een oproep aan handelaars om de wetgeving te respecteren", klinkt het.

Lees meer »

Doku, wiens goal te laat komt, voelt zich na verloren FA Cup-finale klaar voor EK: “Er alles aan doen om ons zo ver mogelijk te brengen”

De aansluitingstreffer van invaller Jérémy Doku kwam te laat. Manchester City heeft verrassend de FA Cup-finale van stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United verloren met 1-2. Geen tweede ‘dubbel’ op een rij voor De Bruyne en co. ‘KDB’ speelde een zwakke finale en werd na een uur naar de kant gehaald. Doku: “Ik ben blij met mijn goal, maar de teleurstelling

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt geitenboerderij in Klemskerke: “Situatie van onze landbouwers onder de aandacht brengen”

Mgr. Lode Aerts bezocht donderdag de biologische geitenbioboerderij ’t Reigershof in Klemskerke, een deelgemeente van De Haan. De aanleiding van dat hoog bezoek was tweeërlei: enerzijds de negende verjaardag van de pauselijke encycliek Laudato Si’, anderzijds om de boeren een hart onder de riem te steken nu de landbouw meer en meer onder druk komt te staan. De Brugse bisschop

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Familie van Michael Schumacher krijgt 200.000 euro na “wansmakelijk” nepinterview waar al koppen door rolden

De familie van Michael Schumacher (55) heeft haar slag thuisgehaald. Het krijgt een schadevergoeding van 200.000 euro van ‘Die Aktuelle’, het Duitse magazine dat in april vorig jaar een nepinterview met de zevenvoudige wereldkampioen publiceerde. Het misleidende artikel beweerde de medische toestand van Schumacher na diens ski-ongeval te kennen, maar was gemaakt via artificiële intelligentie en dus volledig vals. Het

Lees meer »