Kopers getuigen nu er nog geen zekerheid is over premie van 5.000 euro voor elektrische auto: “Ik voel mij een beetje opgelicht”

‘Het zijn toch alleen de rijken die zo’n elektrische auto kunnen betalen’. Nee, dat klopt niet. Steven (50), Rachid (44) en Kurt (55) kochten zopas een elektrische auto, met dank aan de Vlaamse premie van 5.000 euro. Maar die is nu door de Raad van State op de helling gezet. Minister Lydia Peeters maakt zich wel sterk dat de premie overeind zal blijven, maar een sluitend politiek akkoord is er nog niet. En zonder premie zitten Steven, Rachid en Kurt flink in de penarie. “Je kan toch als overheid niet zomaar van alles beloven en dan als puntje bij paaltje komt, de rekening doorschuiven?” Wat gaan ze doen als de premie er toch niet komt? 

Meer krantenkoppen in België

Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen”

Sinds 18 maart kan je je online kandidaat stellen om een sociale woning te huren. Alle bestaande wachtlijsten verdwijnen en er komt een nieuwe lijst; het Centraal Inschrijvingsregister of CIR. Ook wie al op een wachtlijst stond, moet zijn inschrijving herbevestigen.
The post Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling

Ateljee 5 in Westvleteren organiseert opnieuw een Wiggle-Waggle hondenwandeling in en rond de St.-Sixtusbossen met leuke opdrachtjes voor de honden en hun baasjes. Viervoeters en hun baasjes zijn welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april en woensdag 1 mei.
The post “Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling appeared first

Lees meer »

INTERVIEW. “Rusland is niet tot bezetting in staat”: het obstakel voor een Oekraïense verovering volgens kolonel Roger Housen

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.”

Lees meer »

Succesvolle momager, maar daarvoor moet ze veel opofferen: dit is Kris Jenner, het brein achter de Kardashians

Toegewijde moeder, gewiekste zakenvrouw en Hollywoods beste vriendin: zo kan je Kris Jenner (68) nog het best omschrijven. De mater familias van de succesvolle Kardashian-kliek is dan ook een bezig bijtje. Alleen vraagt die drukke agenda ook heel wat opofferingen van haar. Dat werd recent – toen haar zus overleed – nog maar eens pijnlijk duidelijk. “Ze is veranderd sinds

Lees meer »

Bestuurder (21) die zich aangaf na ongeval met vluchtmisdrijf in Wilrijk is bekende bij gerecht: “Ik zal je beenderen breken”

Meermaals slagen en verwondingen aan zijn ex-vriendin, het afbreken van zijn ouderlijke huis en een veroordeling voor het dealen van cannabis. De 21-jarige bestuurder die zich bij de politie meldde voor het ongeval met vluchtmisdrijf in Wilrijk, waarbij de 17-jarige Abdullah van zijn fiets gereden werd, is allesbehalve een onbekend figuur bij justitie.

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

“Ik ben wat onvoorzichtig geweest”: vier jaar cel gevorderd voor veroordeelde verkrachter die 10-jarig meisje betastte in zwembad van Bredene

Zestien jaar nadat hij een jarenlange celstraf kreeg voor de verkrachting van zijn eigen dochter, betastte Ronny D. (52) een 10-jarig meisje in het zwembad van Bredene. Naar eigen zeggen wou de Bruggeling haar enkel op een drijfmat helpen, maar was hij daarbij wat ‘onvoorzichtig’. Achter gesloten deuren eiste het parket maandagochtend vier jaar effectieve celstraf voor aanranding en bezit

Lees meer »