Ziekenhuis riskeert boete nadat moeder van twee kinderen overlijdt bij ingreep: “Collectief falen”

Jessa Ziekenhuis vzw riskeert een boete nadat in 2014 een ingreep bij een 44-jarige moeder fataal afliep. De vrouw ging binnen voor een galblaasontsteking, maar ze overleed aan de complicaties van een verkeerd geplaatste katheter.

 

Meer krantenkoppen in België

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland

Basisschool De Kleine Prins uit Menen is al een tijdje bezig met een project rond internationalisering en in dat kader is deze school een Europese Erasmus+-school geworden.
The post De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »

Nadat Europese vlag geweerd werd tijdens finale van het Songfestival: EBU herbekijkt het beleid

De European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad om de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat hebben ze laten weten in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas. Zij had zich boos gemaakt nadat een EU-vlag werd geweerd tijdens de finale in Malmö. De EBU bevestigt daarbij ook dat ze

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) kent datum voor proces. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Sint-Elooi viert tachtigste verjaardag tijdens feestweekend

Jeugdvereniging KSA Sint-Elooi uit Sint-Eloois-Winkel bestaat tachtig jaar. Die verjaardag is in het eerste weekend van mei uitgebreid gevierd tijdens een driedaagse. De KSA trapte het feestweekend op vrijdag af met een toneelvoorstelling waarin de leiders het beste van zichzelf gaven. Op zaterdag legden groepen een uitdagende omloop af en was er ‘s avonds een
The post KSA Sint-Elooi

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »