Rechter VS zet streep door megabeloning Elon Musk: Tesla-topman raakt mogelijk 55 miljard dollar kwijt

Een Amerikaanse rechter heeft een beloningspakket ter waarde van 55 miljard dollar (ruim 50,7 miljard euro) voor Tesla-topman Elon Musk verworpen. Daardoor is de hoogte van het fortuin van de rijkste man ter wereld opeens onzeker. Zonder het pakket zou zijn vermogen dalen tot ruim 154 miljard dollar (omgerekend 142 miljard euro), waardoor hij de op twee na rijkste persoon op aarde zou worden. 

Meer krantenkoppen in België

Onbekend schilderij van Ensor duikt op na 80 jaar

Een onbekend schilderij van James Ensor is na tachtig jaar boven water gekomen en wordt eind juni geveild. Het gaat om een stilleven met roze en witte bloemen in een vaas. Het werk start met een taxatie van 10.000 euro. Dat heeft Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions gemeld.
The post Onbekend schilderij van Ensor duikt op na 80 jaar appeared

Lees meer »

Allemaal in functie van een campagne: Ronaldinho schept duidelijkheid over vreemde uitspraken rond Braziliaans elftal

Een ommezwaai van Ronaldinho (44) in de aanloop naar de Copa América. In een post op Instagram verweet de Braziliaanse legende de huidige generatie een gebrek aan respect voor het plunje van de nationale ploeg. Maar vandaag klonk het al helemaal anders: “Deze woorden kwamen van echte fans. Ik zou het Braziliaanse voetbal nooit in de steek laten.”

Lees meer »

Meta moet AI plannen pauzeren in Europa na klachten privacyexperten

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, legt zijn AI-plannen in Europa even stil. Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat het persoonlijke informatie zoals foto’s, reacties en posts wilde gebruiken om AI-tools te trainen. Dit wou het doen zonder de expliciete goedkeuring van gebruikers. Door het vele protest dat daarop volgde, beslist de Ierse privacywaakhond dat Meta zijn

Lees meer »

Broer van overleden keeper Sarkic neemt afscheid met emotionele post, ook ex-ploegmaat Tielemans aangedaan: “Rust zacht”

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman Matija Sarkic is zaterdagochtend onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Volgens verschillende media zou hij plots onwel zijn geworden. Sarkic speelde jarenlang in de jeugd van Anderlecht, Youri Tielemans plaatste een foto met de doelman op Instagram.

Lees meer »

Historisch hart van Kortrijk (bijna) klaar na grondige renovatie

De heraanleg van het historisch hart van Kortrijk is bijna klaar. De werken duurden iets meer dan een jaar en zijn één van de belangrijkste ingrepen die de afgelopen jaren in Kortrijk werden gerealiseerd. De straatjes rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhof, het historisch centrum van Kortrijk, werden grondig aangepakt tijdens de werken. De feestelijke opening vindt plaats op zondag

Lees meer »