Filmfestival Oostende gaat van start met openingsfilm ‘Holy Rosita’

De zestiende editie van Filmfestival Oostende is vrijdag van start gegaan met de vertoning van de openingsfilm ‘Holy Rosita’. De film is het langspeeldebuut van regisseur Wannes Destoop. Samen met de master van het festival Gene Bervoets heeft Destoop eerder op de avond een ster op de Walk of Fame gekregen.

‘Holy Rosita’ vertelt het verhaal van Rosita die een grote kinderwens heeft. Mensen rond haar vinden dat onverantwoord, omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het haar toch lukt zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden. De cast maakte vrijdagavond zijn opwachting op de eerste rode loper van het filmfestival.

Meer dan 125 films

Het filmfestival pakt voor deze editie uit met meer dan 125 films en ook een pak series. Bervoets selecteerde acht films rond het centrale thema Rebel, sans Gene: Come as you are. Tot de selectie van Bervoets behoren onder meer A Night at the Opera, The General, West Side Story en Mutiny in Heaven: The Birthday Party.

In de verschillende deelcompetities staan onder meer Evil Does Not Exist van Ryusuke Hamaguchi, The Peasants van DK Welchman en Hugh Welchman, Quitter la nuit van Delphine Girard en Asmae El Moudirs The Mother Of All Lies geprogrammeerd.

Ook de juryleden van de competities passeerden vrijdagavond de rode loper aan Kinepolis Oostende.

Tijdens het openingsweekend staan naast Holy Rosita ook de reeksen The Couple Next Door van Dries Vos en Skunk van Koen Mortier op de planning. Verder wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan filmmaker, scenarist, docent en journalist Marc Didden voor zijn hele carrière.

De magneet man van Gust Van den Berghe trapt op 2 februari het slotweekend af. ‘s Avonds volgt de uitreiking van De Jamies. Op 3 februari wordt het filmfestival traditioneel afgesloten met het Gala van de Ensors in Kursaal Oostende.

The post Filmfestival Oostende gaat van start met openingsfilm ‘Holy Rosita’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Hij doet het! Goud voor Alexander Doom op 400 meter

Goud voor Alexander Doom (27) op het EK atletiek! In Rome kroonde hij zich tot Europees kampioen op de individuele 400 meter. In de laatste meters ging hij over Charles Dobson na een spannende tweestrijd. Doom liep 44’15”, een Belgisch record én een kampioenschapsrecord. Jonathan Sacoor eindigde als vierde. België zit nu aan drie medailles op het EK.

Lees meer »

Houthi-rebellen ontvoeren VN-medewerkers in Jemen

De pro-Iraanse Houthi-rebellen in Jemen hebben zeker achttien medewerkers van internationale organisaties ontvoerd, onder wie een tiental van de Verenigde Naties. Dat is vernomen van een diplomatieke bron en van de Jemenitische mensenrechtenorganisatie Mayyun.

Lees meer »

Ex-burgemeester vraagt vrijspraak voor gesjoemel met onkostenvergoeding

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, ontkent in beroep met klem dat hij heeft gesjoemeld met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het parket vroeg opschorting van staf.
The post Ex-burgemeester vraagt vrijspraak voor gesjoemel met onkostenvergoeding appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op enkele dagen van de verkiezingen is nog altijd niet duidelijk wat ‘hét verkiezingsthema’ is.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Reisgarantiefonds redt gedupeerde reizigers: wat is het precies? En betaalt het altijd de kosten terug?

Vakantiegangers die de dupe worden van een failliete reisorganisator, kunnen in ons land worden geholpen door het Garantiefonds Reizen. Zo redde het fonds in 2019 na het faillissement van Thomas Cook 57.000 reizigers uit de nood. Kan iedereen terugvallen op het Garantiefonds? En hoelang is het wachten op een terugbetaling? Een reisexpert van Vereniging Vlaamse Reisbureaus legt uit.

Lees meer »

Gedaan met hoofdrekenen aan de kassa: festivals moeten voortaan drank- en eetprijzen duidelijk in euro vermelden

Of de rekening nu komt in pearls, coins, skullies, jetons of papieren bonnetjes: festivalorganisatoren en de FOD Economie spraken regels af waardoor festivalgangers voortaan altijd weten hoeveel euro ze uitgeven aan spijs en drank. “Vorige zomer kregen we soms negatieve commentaar en da’s het laatste dat we willen”, klinkt het bij de festivals. Dit zal er deze zomer concreet veranderen.

Lees meer »

Minstens 38 doden na aanval van extremistische terreurgroep ADF in Congo

In de Congolese provincie Noord-Kivu zijn minstens 38 gevallen door een aanval van de extremistische groepering Allied Democratic Forces (ADF). Die groep spreekt sinds 2018 haar steun uit voor Islamitische Staat. Het Congolese leger voert al jarenlang strijd tegen rebellengroepen in Noord-Kivu, een gebied waar veel goud en andere mineralen zoals diamanten in de grond zitten.

Lees meer »

Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en brandweer

Donderdagmiddag repte de brandweer zich naar de Gentsesteenweg in Kortrijk, waar brand was uitgebroken in een rijwoning vlak bij café Au Pont du Canal. Een van de klanten die zich op dat moment in de drankgelegenheid bevonden, aarzelde niet en zorgde voor de eerste bluswerkzaamheden.
The post Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en

Lees meer »

Bart De Wever wil premier worden van een “minikabinet”. Wat is dat? En is het naast creatief ook realistisch?

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het meermaals laten vallen tijdens de verkiezingscampagne: hij wil graag premier worden van een miniregering of minikabinet dat de begroting op orde zet en intussen een staatshervorming voorbereidt. Nu de kaarten zijn geschud en N-VA als winnaar van de verkiezingen uit de bus komt, moeten we dat idee nog eens van naderbij bekijken. Wat is

Lees meer »