Nederlander (19) aangehouden omdat hij vrouw (83) uit Stabroek opgelicht zou hebben via helpdeskfraude

Een Nederlander van 19 is aangehouden omdat hij verdacht wordt van helpdeskfraude bij een vrouw van 83 uit Stabroek. De man deed zich voor als bankmedewerker en ging bij haar thuis langs om haar bankkaart "veilig te stellen". Nadien bleek dat hij duizenden euro’s had afgehaald. In 2023 waren er in de provincie Antwerpen 121 processen-verbaal voor helpdeskfraude. "Medewerkers van een echt bank komen niet aan huis", waarschuwt het Antwerpse parket. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »

Zij stellen de vragen waar u ook van wakker ligt: ons lezerspanel legt vanaf morgen 7 toppolitici op de rooster

Ingrid wil méér werken, maar wordt naar eigen zeggen kapot belast. Yasmine was dakloos als tiener en wil opkomen voor lotgenoten. Varkensboerin Lies zit ‘vast’ door strenge stikstofregels. Mehdi gelooft niet in massamigratie. Ondernemer Ludovic vraagt zich af waar al zijn belastinggeld naartoe gaat en studente Emma hoe zij en haar leeftijdsgenoten ooit de begrotingsput gaan moeten dempen. Maak kennis

Lees meer »

Geen supporters meer op het dak bij mogelijke kampioenenviering: frituur in Brugge hangt prikkeldraad

Een frituuruitbater uit Brugge heeft zijn voorzorgen genomen voor de derby tussen Club en Cercle Brugge morgen. Club kan landskampioen worden en bij een vorige viering zakten supporters door het dak van de frituur. Prikkeldraad moet verhinderen dat de supporters opnieuw op de frituur klimmen. Ook de andere horeca-uitbaters van De Platse in Sint-Andries hebben zich voorbereid.

Lees meer »

Brits-Italiaanse tiener stap dichter bij heiligverklaring: paus Franciscus schrijft ‘God’s influencer’ 2e mirakel toe

Paus Franciscus heeft een 2e mirakel toegeschreven aan Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg. Acutis werd in 2020 zalig verklaard nadat een eerste wonder aan hem werd toegeschreven. Het Vaticaan zet nu de deur open voor een heiligverklaring. Acutis zou de eerste ‘millenial’ kunnen worden die die eer te beurt valt.

Lees meer »

“Jan geniet van de familiereünie, maar acteur Jef De Smedt nog meer”: Cathérine Kools na 6 jaar terug in ‘Familie’

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »

Wie is ijdele topambtenaar Dick Schoof, de nieuwe premier van Nederland?

Hij liep al achttien marathons, ging naar dezelfde school als NSC-leider Pieter Omtzigt en kent alle sluiproutes in politiek Den Haag. Dick Schoof (67) was altijd al ambitieus, maar als topambtenaar vloog hij ook weleens uit de bocht. Toch mag hij nu premier worden. Portret van een topambtenaar die grossiert in bijnamen, fors uit de hoek kan komen en wiens

Lees meer »

“Minstens 977 miljoen aan Belgische militaire hulp dit jaar”: wat zal De Croo Zelensky allemaal bieden? Volg hier hun gezamenlijke persconferentie

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen

Lees meer »

Vijf miljard euro beloofd voor Syrische vluchtelingen

Internationale donoren hebben zich maandag geëngageerd om 5 miljard euro hulp uit te keren om Syrische vluchtelingen te helpen, en daarnaast nog voor 2,5 miljard euro aan leningen te verstrekken. Ze deden dat tijdens de achtste Europese donorconferentie voor Syrië.

Lees meer »