Uitslaande brand vernielt dak van bijgebouw villa in Oostduinkerke

Een uitslaande brand heeft donderdag het dak van een bijgebouw naast een villa in Oostduinkerke vernield. De brand was begonnen aan de schouw die verbonden is met de houtkachel.

Het waren de eigenaars van de woning in de Burgweg in Oostduinkerke die de brand rond 11.35 uur opmerkten. Toen ze hun bijgebouw zagen, stegen er grote vlammen op, komende van het dak.

Ladderwagen

Ze belden onmiddellijk de hulpdiensten waarna de brandweer en politie ter plaatse snelden. Posten Koksijde en Oostduinkerke kwamen langs en zetten onder andere de ladderwagen in om te blussen.

“Het ging om een brand ontstaan rond de schouw die verbonden is met de houtkachel”, zegt brandweerkapitein Filip Messeyne van post Oostduinkerke.

Gat in het dak

“Het vuur bevond zich rond de schouw bovenaan. Bij onze aankomst ging het om een uitslaande brand die neergeslagen was op het dak. Daardoor is er ook een gat in het dak gebrand. We kregen het vuur vrij snel onder controle maar moesten een deel van het dak verwijderen om verdere uitbreiding te voorkomen.”

Daarna werd gekeken om het dak nog dicht te maken. In het bijgebouw is een loungegedeelte gevestigd maar dat is even onbruikbaar. De schade beneden bleef wel beperkt. (JH)

The post Uitslaande brand vernielt dak van bijgebouw villa in Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

Waarom verpakkingen van voeding steeds kleiner worden en daardoor vaak ook onleesbaar

Op de verpakking van voorverpakte levensmiddelen moet steeds meer informatie staan, maar die info wordt daardoor ook kleiner gedrukt. Bovendien worden veel verpakkingen zelf ook kleiner, wat ook de leesbaarheid niet ten goede komt. Welke informatie moet er verplicht op een verpakking staan? "Dat verschilt van land tot land, maar de meeste regels zijn Europees bepaald", zegt Bart Calis, expert

Lees meer »

KSV Rumbeke meest sociale voetbalclub van Vlaanderen

KSV Rumbeke mag zich als allereerste club in de geschiedenis van het Vlaamse voetbal de meest sociale voetbalclub van Vlaanderen noemen. De ploeg van voorzitter Stefaan Bouckaert verzamelde de voorbije drie weken de meeste stemmen van het publiek voor haar inzet voor de lokale gemeenschap.
The post KSV Rumbeke meest sociale voetbalclub van Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Brugge zet zondag extra manschappen in voor risicovolle Brugse derby

Op zondag 26 mei 2024 om 18.30 uur neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Politie

Lees meer »

Baby Lio viert eerste verjaardag met festival in Zeebrugge, maar toekomst blijft onzeker

Lio De Cuyper uit Aartrijke, de baby die lijdt aan de levensbedreigende en uiterst zeldzame aandoening aneurysma, viert vandaag zijn eerste verjaardag. Maar ook na zes operaties, en een nieuwe in zicht, blijft zijn toekomst onzeker. Op zaterdag 25 mei organiseert ICO Terminals samen met andere Zeebrugse havenbedrijven een familiedag met optredens en kinderanimatie, waarvan de opbrengst naar het getroffen

Lees meer »

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne. Monique Van den Abbeel en Elena Piskun vervoegen huidig schepen van cultuur Nico Blontrock (61) als kandidaten uit Sint-Kruis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naar analogie met Barack Obama hoopt laatstgenoemde op: “Six more years!”.
The post CD&V Brugge pakt

Lees meer »

Kan Union komend seizoen nog rekenen op Blessin en Puertas? “Na zo’n seizoen flitst er wel wat door mijn hoofd”

Cameron Puertas is maandagavond tijdens de Pro League Awards in Middelkerke uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De Union-speler haalde het van Kévin Denkey (Cercle Brugge) en Hans Vanaken (Club Brugge). “Dit is een mooie revanche voor de mensen die doorheen mijn carrière niet in me hebben geloofd”, aldus Puertas.

Lees meer »

KIJK. Vrouw krijgt het aan de stok met vliegtuigpersoneel en zorgt dat heel het vliegtuig moet uitstappen

Een passagier van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines is gearresteerd nadat ze weigerde te vertrekken na een ruzie met de stewardessen. De vrouw zat bij een nooduitgang, maar weigerde de instructies op te volgen. Ook toen ze werd verzocht te vertrekken, bleef ze weigeren. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee. Door alle commotie moesten ook alle

Lees meer »

“Het onderzoek is gewoon één grote fuck you naar ons”: maar toch vrezen nabestaanden van Bende-slachtoffers dat Justitie er nu mee stopt

Krijgen de nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel op 28 juni te horen dat het onderzoek stopgezet wordt? Een “vage” brief die ze allen van het federale parket kregen, zaait alleszins heel wat onrust. Niet in het minst in Aalst, waar de laatste en meteen ook bloedigste overval plaatsvond. “Mijn gevoel? Dat dit één grote doofpot is.”

Lees meer »