“Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles

Een 26-jarige Marokkaan heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht. De ene keer met een glas, de andere keer met een fles. “Dit was extreem, zinloos geweld.”

In de nacht van 7 op 8 september 2022 kwam de politie tussenbeide in een vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt. Een jongeman hing vol bloed en zijn T-shirt was gescheurd. Hij verklaarde dat de beklaagde, een Marokkaan die illegaal in het land verblijft, een glazen fles in zijn gezicht had stukgeslagen tijdens een banale discussie over een gsm. Het slachtoffer hield daar een gebroken neus en een barst in de oogkas aan over.

Op 13 mei 2023 sloeg H. in cocktailbar Hemingway een glas stuk in het gezicht van een dertiger, die per ongeluk tegen hem aan was gelopen. Het slachtoffer hield daar heel zware snijwonden in het gezicht aan over. “Hij heeft een blijvend litteken over de volledige zijkant van zijn gezicht”, pleitte zijn advocaat. “Hij is voor het leven verminkt.” De rechter kende het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding toe van 5.000 euro.

Voorhechtenis

De procureur vroeg twaalf maanden effectieve celstraf. “Dit was extreem, zinloos geweld”, zei ze. ?H. beweerde dat hij bij de oudste feiten eerst een slag op het achterhoofd kreeg. “Maar de slagen die hij op zijn beurt toebracht waren buiten proportie”, pleitte zijn advocate. “Al ontkent hij wel dat hij met een fles sloeg. Het slachtoffer had ook geen enkele snijwond in het gezicht.”

H. zit intussen zeven maanden in voorhechtenis. “Ik heb mijn les geleerd en wil mijn excuses aanbieden”, zei hij tijdens de pleidooien. De verdediging vroeg met succes om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. (AFr)

The post “Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter

De Moorsleedse heemkundige kring bestaat twintig jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd op Open Monumentendag met een overzichtstentoonstelling omtrent de voorbije twintig jaar. Met Wesley Ver Eecke uit Slypskapelle werd recent ook een nieuwe voorzitter aangesteld.
The post Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Willy Constant (geboren in Brugge op 26 juni 1933) en Daniëlle Favorin (geboren in Brugge op 5 maart 1948) uit de Hoefijzerlaan vierde zaterdag het gouden huwelijksjubileum.
The post Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse families herdenken slachtoffers van terreur door zelf Tour-tijdrit te rijden: “Shanti fietst vandaag met ons mee”

De afsluitende tijdrit van de Tour de France wordt zondag een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel, maar vrijdag fietsten 75 slachtoffers van terreur diezelfde rit tussen Monaco en Nice om aandacht te vragen voor de problematiek. Sinds 9/11 werden 1 miljoen mensen rechtstreeks slachtoffer van terreur en 10 miljoen onrechtstreeks. Twee Vlaamse families getuigen over wat een aanslag

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »

Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 4 augustus staat er heel wat op het programma in Reningelst, want het is namelijk kermis. Van de Dokiofeesten, tot een tuinterras bij Atelier Hortense en een dartstornooi.
The post Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »