“Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles

Een 26-jarige Marokkaan heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht. De ene keer met een glas, de andere keer met een fles. “Dit was extreem, zinloos geweld.”

In de nacht van 7 op 8 september 2022 kwam de politie tussenbeide in een vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt. Een jongeman hing vol bloed en zijn T-shirt was gescheurd. Hij verklaarde dat de beklaagde, een Marokkaan die illegaal in het land verblijft, een glazen fles in zijn gezicht had stukgeslagen tijdens een banale discussie over een gsm. Het slachtoffer hield daar een gebroken neus en een barst in de oogkas aan over.

Op 13 mei 2023 sloeg H. in cocktailbar Hemingway een glas stuk in het gezicht van een dertiger, die per ongeluk tegen hem aan was gelopen. Het slachtoffer hield daar heel zware snijwonden in het gezicht aan over. “Hij heeft een blijvend litteken over de volledige zijkant van zijn gezicht”, pleitte zijn advocaat. “Hij is voor het leven verminkt.” De rechter kende het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding toe van 5.000 euro.

Voorhechtenis

De procureur vroeg twaalf maanden effectieve celstraf. “Dit was extreem, zinloos geweld”, zei ze. ?H. beweerde dat hij bij de oudste feiten eerst een slag op het achterhoofd kreeg. “Maar de slagen die hij op zijn beurt toebracht waren buiten proportie”, pleitte zijn advocate. “Al ontkent hij wel dat hij met een fles sloeg. Het slachtoffer had ook geen enkele snijwond in het gezicht.”

H. zit intussen zeven maanden in voorhechtenis. “Ik heb mijn les geleerd en wil mijn excuses aanbieden”, zei hij tijdens de pleidooien. De verdediging vroeg met succes om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. (AFr)

The post “Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA (18u). De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

“Je waant je een god”: (ex-)kampioenen over knock-outs uitdelen én incasseren in aanloop naar historische kamp Fury-Usyk

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Wellness- en saunacenter Reposa heropent deuren na brand: “Toen ik mijn ogen sloot, zag ik dezelfde film steeds weer”

Reposa is opnieuw open. Iets minder dan vier maanden nadat een brand bij de jacuzzi het toen pas vernieuwde saunacenter gedeeltelijk verwoestte, ontving Reposa in de Magerbossen 21 in Ruddervoorde op maandag 13 mei weer de eerste gasten. “De eerste dag dat er kon gereserveerd worden, liepen al een tachtigtal aanvragen binnen.”
The post Wellness- en saunacenter Reposa heropent

Lees meer »