Ghelamco verkoopt hoteltoren in Warschau

Projectontwikkelaar Ghelamco, die ook een vestiging in Ieper heeft, verkocht een hoteltoren in de Poolse hoofdstad Warschau aan het Franse vastgoedfonds Corum XL. Dat meldt De Tijd, op basis van een recente Linkedinpost van het bedrijf van Paul Gheysens.

In 2022 verkocht Ghelamco al een ander deel van het complex waar de hoteltoren deel van uitmaakt. De verkoop van twee grotere kantoortorens, aan Google Polen, bracht al 583 miljoen euro op. Daarmee werd de transactie de grootste ooit in de kantorenmarkt in Centraal- en Oost-Europa, aldus het bedrijf.

Hoeveel de verkoop van de hoteltoren zal opbrengen, maakt Ghelamco op Linkedin niet bekend. Op basis van het halfjaarverslag van midden 2023 schrijft De Tijd dat het bedrijf een prijs van 69 miljoen euro op die toren kleeft. In het jaarverslag van 2022 werd de waarde nog op 75 miljoen euro gelegd, maar de bouwpromotor voerde een afwaardering door.

De toren, 86 meter hoog, telt 21 verdiepingen en huisvest zowel het Crowne Plaza als Holiday Inn Express. De twee kantoortorens die nu eigendom zijn van Google zijn 130 meter hoog.

Paul Gheysens is al ruim 30 jaar actief in Polen. Met Ghelamco werd hij er de nummer één op de kantorenmarkt. Hij bouwde er verscheidene kantoorcomplexen, onder meer de hoogste toren van de stad.

The post Ghelamco verkoopt hoteltoren in Warschau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Vandaag al voetbal en rugby: ontdek via deze handige tool het volledige programma van Olympische Spelen

Met ruim 10.000 sporters uit 206 landen en 306 disciplines in 32 verschillende sporten is Parijs de komende weken het kloppend sporthart van de wereld. Vandaag, nog voor de openingsceremonie van vrijdag dus, komen al de eerste sporten aan bod op de Olympische Spelen. Zaterdag zijn de eerste Belgen aan zet. Hoe ziet het volledige programma van Parijs 2024 eruit?

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »

Christel Van Schoonwinkel heeft vrede met heruitzendingen ‘De kotmadam’: “Zo blijf ik eeuwig jong, tenminste op tv”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »