Ghelamco verkoopt hoteltoren in Warschau

Projectontwikkelaar Ghelamco, die ook een vestiging in Ieper heeft, verkocht een hoteltoren in de Poolse hoofdstad Warschau aan het Franse vastgoedfonds Corum XL. Dat meldt De Tijd, op basis van een recente Linkedinpost van het bedrijf van Paul Gheysens.

In 2022 verkocht Ghelamco al een ander deel van het complex waar de hoteltoren deel van uitmaakt. De verkoop van twee grotere kantoortorens, aan Google Polen, bracht al 583 miljoen euro op. Daarmee werd de transactie de grootste ooit in de kantorenmarkt in Centraal- en Oost-Europa, aldus het bedrijf.

Hoeveel de verkoop van de hoteltoren zal opbrengen, maakt Ghelamco op Linkedin niet bekend. Op basis van het halfjaarverslag van midden 2023 schrijft De Tijd dat het bedrijf een prijs van 69 miljoen euro op die toren kleeft. In het jaarverslag van 2022 werd de waarde nog op 75 miljoen euro gelegd, maar de bouwpromotor voerde een afwaardering door.

De toren, 86 meter hoog, telt 21 verdiepingen en huisvest zowel het Crowne Plaza als Holiday Inn Express. De twee kantoortorens die nu eigendom zijn van Google zijn 130 meter hoog.

Paul Gheysens is al ruim 30 jaar actief in Polen. Met Ghelamco werd hij er de nummer één op de kantorenmarkt. Hij bouwde er verscheidene kantoorcomplexen, onder meer de hoogste toren van de stad.

The post Ghelamco verkoopt hoteltoren in Warschau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

Blankenberge pakt uit met nieuw evenementendorp ‘Zomer aan de Pier’: “Uniek vertier voor jong en oud”

Het lokaal bestuur Blankenberge pakt deze zomer uit met een nieuw evenementendorp vlak naast de Belgium Pier. ‘Zomer aan de Pier’ moet van midden juni tot eind augustus dé trekpleister voor jong en oud worden in de badstad. “Het moet een inclusief en verbindend concept worden”, zegt schepen voor Evenementen Mitch De Geest.
The post Blankenberge pakt uit met

Lees meer »

Conner Rousseau toch voor rechter na Roma-uitspraken

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert

Lees meer »

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wanneer stopt het met regenen en wat moeten we deze week nog verwachten? Jill Peeters: “Ik verwacht tussen dinsdag en woensdag zoveel neerslag als normaal in een maand valt”

Nog zeker tien dagen krijgen we meer van hetzelfde wat het weer betreft. Dat zegt onze weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters. “Het weersysteem zit vast”, klinkt het. En dat heeft wel wat gevolgen. Hoe komt dat? Wat betekent dat voor het weer de komende tijd? En wanneer ziet Peeters op de weerkaarten verandering?

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »