Dit zijn de kandidaat-Kraks van Anzegem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Anzegem.

Stem Etienne D’Haese tot Krak van Anzegem

Etienne D’Haese (71) is al ongeveer tien jaar secretaris bij Samana Anzegem dat een kleine 400 leden telt. Als secretaris houdt hij zich niet alleen bezig met zaken die bij zijn functie horen als uitnodigingen versturen, verslagen maken, ledenadministratie en ander papierwerk, hij is daar het manusje-van-alles. “Ik was meer dan 40 jaar verpleger”, zegt Etienne. “Sociaal engagement zit in mijn genen. Dat gaat van de deur openen van parochiezaal De Ark in de Kerkstraat, de zaal klaarzetten in de voormiddag indien er een namiddagactiviteit gepland staat tot alles opruimen en op zijn plaats zetten.” Etienne is de drijvende kracht die ook de voorbereidingen van activiteiten op zich neemt.

Stem Steven Naessens tot Krak van Anzegem

Steven Naessens (48) is Mooimaker in Vichte. Hij zorgt ervoor dat de gemeente Anzegem er elke week weer netjes bijligt. Elke zondagochtend gaat hij met zijn mooimakerskar op zoek naar afval. Een tiental jaar geleden startte hij met afval ruimen nadat hij zich stoorde aan de vuiligheid rond het voetbalpleintje waar zijn zoon vaak voetbalde. “Deze nominatie is voor alle Mooimakers”, zegt Steven. “Er zijn er nog heel wat in Anzegem die dagelijks of wekelijks hun steentje bijdragen. Zij en het Anzegemse afvalbeheer maken Anzegem toch een stukje leefbaarder.” Als het aan Steven ligt, blijft hij zich nog een heel lange tijd inzetten voor een proper Anzegem.

Stem Julie Deprez tot Krak van Anzegem

(foto GV)

Julie Deprez (45) startte in mei 2023 keramiekatelier Moon bij haar thuis. Haar verre droom werd een tocht met een missie. “De maan is voor mij het symbool van eenvoud, kracht en schoonheid en vind je terug in mijn werk. In mijn atelier vind je karaktervolle urnen. Hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen in het rouwproces door een unieke rustplaats te creëren. Op die manier probeer ik iets toe te voegen aan het verwerken, want vergeten is het nooit. Het is een andere vorm van graag zien en verder dragen. Vandaar ook mijn typische urnen op (kinder)maat met de koestersteen als cocon. Mijn typische porseleinen theelichtjes brengen gezelligheid en sfeer in huis.”

Stem Evelien Demets tot Krak van Anzegem

(foto GV)

In juni 2023 lanceerde Warriors Against Cancer het vierde boek ‘Rebirth’. Evelien Demets (40) zette mee haar schouders onder dit project. Zelf kreeg zij haar kankerdiagnose in 2015 toen ze bijna drie maanden zwanger was van haar tweede dochter. Zo ontmoette zij in 2021 Vanessa, oprichtster en bezielster van Warriors Against Cancer dat de deuren van het belevingshuis in Marke net geopend had. “Ik bood me aan als vrijwilliger en therapeut. Het gaf me enorm veel voldoening om lotgenoten te ondersteunen in hun proces, naast mijn eigen traject. Ik was dan ook trots om mee mijn schouders te zetten onder dit verhaal en de werking mee te ondersteunen.”

Stem Karel Sabbe tot Krak van Anzegem

(foto GV)

Ultraloper Karel Sabbe (34) werd in november geëerd als ereburger van Anzegem. Een welverdiende titel voor zijn ongelofelijke prestaties, na Herman Roelstraete en Stijn Streuvels. Het voorbije jaar omschrijft Karel Sabbe als een ‘Grand Cru jaar’. In maart deed hij de Barkley Marathon en werd de eerste Belg die binnen de voorziene tijd van 60 uur eindigde. Later liep hij opnieuw de Pacific Crest Trail van de Mexicaanse tot de Canadese grens waar hij een omweg van 165 km moest lopen door de bosbranden in Washington. Toch verpulverde hij het record met 5 dagen. Als eerbetoon kreeg hij zijn eigen trailroute in Anzegem. “Ik ben bijzonder vereerd en dankbaar voor deze trail die mijn naam draagt.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Anzegem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heidi verlaat na 41 jaar het SNT

Donderdag 16 mei is een dag die Heidi Vermeersch (62) niet snel zal vergeten. Het was namelijk de laatste dag dat ze voor de klas stond in het Centrum voor volwassenenonderwijs SNT, na een carrière van 41 jaar als lerares Engels.
The post Heidi verlaat na 41 jaar het SNT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pittemse toneelvereniging Loridans neemt plannen voor benefiet kleine Rachèle weer op na uitstel door darmkanker voorzitter

Driemaal goed nieuws vanuit Pittem. Nadat de jonge Rachèle een tijd geleden na een lange en moeilijke zoektocht een stamceldonor kon vinden, is er vanuit toneelvereniging Loridans Kring nu ook een nieuwe datum voor het benefietevenement ten voordele van haar en haar gezin. De activiteit, die oorspronkelijk in februari zou plaatsvinden, moest uitgesteld worden nadat bij voorzitter Gaspard Vandewalle darmkanker

Lees meer »

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Gemeente wil vrachtwagenparking en bufferbekkens op site De Melkerie: “Deze site is echt wel vervallen”

Als het van het gemeentebestuur afhangt komen er op de site van De Melkerie KMO-units, een vrachtwagenparking en extra bufferbekkens. Met de goedkeuring van een samenwerkingsovereenkomst met de eigenaar en de Vlaamse regering is alvast een belangrijke eerste stap gezet.
The post Gemeente wil vrachtwagenparking en bufferbekkens op site De Melkerie: “Deze site is echt wel vervallen” appeared first

Lees meer »

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »