Oekraïense leger trekt zich terug naar buitenwijken van Marinka, Rusland claimt “bevrijding” van de stad

De opperbevelhebber van het Oekraïense leger Valerij Zaloezjnyj heeft bevestigd dat zijn troepen zich hebben teruggetrokken naar de buitenwijken van de stad Marinka, in het oosten van het land. Maar dat betekent niet dat Oekraïne de strijd om Marinka opgeeft, zegt Zaloezjnyj. Gisteren beweerde de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu al dat Rusland het stadje had "bevrijd". 

Meer krantenkoppen in België

België stelt erkenning van Palestijnse staat uit: “Niet het juiste moment”

Na een overleg van twee uur heeft het kernkabinet besloten om de Palestijnse staat voorlopig niet te erkennen. Verschillende Europese landen, waaronder Spanje, Noorwegen en Ierland, zijn van plan om dat wel te doen. Vooruit, Groen en CD&V verhoogden de druk, maar de liberalen lagen dwars. Premier De Croo vindt dat het “nog te vroeg” is om Palestina officieel te

Lees meer »

“Heb altijd benadrukt dat ik hier graag werk”: de opvolger van Besnik Hasi bij KV Mechelen wordt wellicht… Hasi zelf

Verrassing bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, blijft Besnik Hasi (52) dan toch de trainer van Malinwa. Althans, zo ziet het ernaar uit. Beide partijen zijn naar mekaar toegegroeid, eerstdaags komt er duidelijkheid. “Het is nog steeds de bedoeling dat ik maandag op vakantie vertrek”, aldus Hasi na Mechelen-Standard.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Hein Vanhaezebrouck verlaat AA Gent en gooit het komend seizoen over een andere boeg. Toch hoeft niet àlles te wijzigen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »