‘Met een beetje gezond verstand kan iedereen feestvieren’: deze 5 topverhalen mag u vandaag niet missen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Koen Casteels past voor Anderlecht en is op weg naar Saoedi-Arabië

Wie staat volgend seizoen onder de lat bij Anderlecht? Koen Casteels (31) wordt het alvast niet, hij is te duur voor Anderlecht en past voor een avontuur bij paars-wit. Volgens Duitse en Saoedische media zet de Rode Duivel zijn carrière verder in Saoedi-Arabië. Hij zou een contract ondertekenen bij Al-Qadsiah, dat zich recent tot kampioen in de Saoedische tweede klasse

Lees meer »

REPORTAGE. En de boer, die ploegde niet voort. Nat weer leidt tot grote achterstanden: “Vier hectare tarwe kapot geregend”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

Thibaut Courtois voelt zich “100 procent klaar” voor CL-finale, maar weet nog niet of hij speelt: “Áls ik start, zal ik de ploeg kunnen helpen”

Officieel weet hij nog niet of hij de Champions League-finale speelt, maar Thibaut Courtois (32) voelt zich wel “100 procent klaar” om zaterdag onder de lat te staan op Wembley. “Dat ik nu helemaal fit ben, is mijn grootste overwinning.” Over het EK en de Rode Duivels repte Courtois dan weer met geen woord.

Lees meer »

Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Joëlle (76) sluit de deuren van iconisch wielercafé vlak bij Oude Kwaremont: “Ik had zo graag nog enkele jaren verder gedaan”

Woensdag 29 mei is de laatste dag van wielercafé d’Oude Hoeve. Het café staat al een jaar te koop, een nieuwe eigenaar werd nog niet gevonden. “Mijn huur loopt af en we vonden geen akkoord voor een verlenging,” zegt Joëlle Coccioli (76), die het café negen jaar geleden heropende. “Ja, ik ben triestig, ik had graag nog enkele jaren verder

Lees meer »

Nieuw subsidiereglement voor onderhoudsarme groendaken

Gemeente Koksijde heeft een nieuw subsidiereglement gelanceerd om een extensief groendak aan te leggen: meer groen op de daken van Koksijde. Een groendak biedt extra isolatie tegen koude en warmte, vertraagt de afstroming van neerslag en verlengt de levensduur van je dak omdat de brandende zon niet op je dakbedekking schijnt. Aangenamer wonen Schepen van
The post Nieuw subsidiereglement

Lees meer »

Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak.

Lees meer »

Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke glorie hersteld

In het Park van Loppem is de restauratie van het grottencomplex en de ijskelder succesvol afgerond. Een grondige aanpak met authentieke materialen was nodig om de erfgoedwaarde te beschermen en instorting te voorkomen. Voor het grote publiek blijft de grottenheuvel afgesloten waar vooral vleermuizen de enige welgekomen gasten blijven.
The post Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke

Lees meer »

Loïc (11) uit Lummen vindt bijltje van minstens 3.000 jaar oud: “Iemand heeft er uren over gedaan om die steen mooi glad te krijgen”

Hij zoekt al zo lang als hij zich kan herinneren naar interessante stenen. Maar dat Loïc Peeters (11) uit Lummen uitgerekend in zijn eigen woonwijk een archeologische vondst zou doen, kwam toch wel als een verrassing. De gepolijste vuursteen die hij op een pleintje van de grond raapte, blijkt namelijk deel te zijn van een bijltje uit het stenen tijdperk.

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

CD&V wil ruime bevraging over toekomst oud gemeentehuis Wijtschate

Het oud gemeentehuis van Wijtschate staat al drie jaar leeg en er zijn plannen om het om te bouwen tot sociale woongelegenheden. CD&V is daar niet echt tegen, maar denkt dat er mogelijks betere bestemmingen zijn. “Alvorens er definitief beslist wordt, willen wij dan ook eerst een ruime bevraging van de bevolking”, stelde Nathan Duhayon tijdens de jongste gemeenteraad. Maar

Lees meer »