Op de nachttrein naar Kiev: tussen euforie en scepsis over Europese beslissing

16:07 De reizigers van de nachttrein tussen Warschau en Kiev reageren voorzichtig op het nieuws uit Brussel. ‘Een goede stap, maar hiermee hebben we de oorlog nog niet gewonnen.’ 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

De balans | Rob van Essen, schrijver

01:00 Rob van Essen (60) kreeg deze week voor zijn roman ‘Ik kom hier nog op terug’ de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2019 al eens won met ‘De goede zoon’. Hier maakt de schrijver zijn persoonlijke bal…

Lees meer »

“Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap die met speelgoedwapen zwaaide aan sociale kruidenier hoeft niet naar de cel

B.C. (32) had duidelijk weinig tijd toen hij vlak voor openingstijd een speelgoedwapen trok aan de sociale kruidenier in Oostkamp. Hij dreigde ermee te schieten als de winkel niet snel openging. Toch gaf de Brugse rechtbank de drankverslaafde man nog een kans.
The post “Als de winkel niet snel opengaat, begin ik te schieten”: dronkenlap die met speelgoedwapen zwaaide

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Veiliger oversteken met nieuwe richtlijnen: “Zebrapaden kunnen een vals gevoel van veiligheid geven”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over waar welke oversteekplaatsen nodig zijn. Voor die update ging AWV uit van de blik van de voetganger en ook het kind staat centraal bij de aangepaste richtlijnen. De voornaamste nieuwigheid is dat er geen klassieke zebrapaden (zonder middeneiland of wegversmalling) aangelegd mogen worden op wegen waar 70 km/uur of

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »