West-Vlaming die in val is gelokt door pedojager gaat vrijuit: “Fenomeen van pedojagers werkt contraproductief”

Vijftiger M.D. uit het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle moet zich niet voor de rechter verantwoorden nadat hij vorig jaar door een pedojager in de val werd gelokt. De vraag rijst of er extra wetgeving nodig is om mannen als hij te veroordelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw voor zes weken dicht

Een prostitutiehuis in de Bessemerstraat in Lanaken moet vanaf vandaag (zaterdag 20 juli) opnieuw voor zes weken de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben al lange tijd te maken met ernstige overlast door de aanwezigheid van het prostitutiehuis. Eerder dit voorjaar had burgemeester Marino Keulen (Open VLD) al beslist om het omstreden pand voor zes weken te sluiten, maar na de heropening

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

PFAS in zeeschuim: geen (onmiddellijke) reden tot paniek

Er zit PFAS in zeeschuim, zeewater en zeelucht. Nu het zomer is, en mensen graag tijd doorbrengen aan de zee, is daar steeds meer bezorgdheid over. Dat merkte de provincie West-Vlaanderen op. Moeten we de zee mijden? “Nee, het gaat slechts om kleine hoeveelheden, daar ga je niet ziek van worden.”

Lees meer »