West-Vlaming die in val is gelokt door pedojager gaat vrijuit: “Fenomeen van pedojagers werkt contraproductief”

Vijftiger M.D. uit het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle moet zich niet voor de rechter verantwoorden nadat hij vorig jaar door een pedojager in de val werd gelokt. De vraag rijst of er extra wetgeving nodig is om mannen als hij te veroordelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van

Lees meer »

Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes en tickets voor Tomorrowland: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw veertig maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.
The post Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de vzw ‘t Veerhuis uit Kortrijk begin mei zijn bedevaart naar de Ginstegrot in Oostrozebeke. Zopas heeft de groep zijn 14de editie achter de rug.
The post Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »