Julie Van de Velde trekt naar ploeg van Patrick Lefevere

Wielrenster Julie Van de Velde (30) rijdt vanaf volgend seizoen voor AG Insurance-Soudal Quick-Step. De Brugse maakt de overstap van Fenix-Deceuninck.

Van de Velde liet afgelopen seizoen van zich spreken in de Tour de France Femmes toen ze na een solo van ruim 60 kilometer pas in de laatste hectometers teruggepakt werd door het peloton. Ook maakte ze deel uit van de WK-selectie in Glasgow, waar Lotte Kopecky zich tot wereldkampioene kroonde. Nu zet de Brugse, die ook een verleden heeft als loopster, dus de stap naar AG Insurance-Soudal Quick-Step.

“Dit is een mooie kans. Ik voelde onmiddellijk het vertrouwen van de ploeg in mijn kwaliteiten”, reageert Van de Velde in een persbericht van de ploeg. “De combinatie van professionaliteit en het familiale aspect binnen deze ploeg spreekt me echt aan. Ik hoop dan ook dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ambities van de ploeg, zeker in uitdagende klimkoersen. Het is mijn doel om het team te ondersteunen om geweldige resultaten te behalen. Zelf kansen krijgen als vrije geest zou ook fantastisch zijn. Ik zie mijn rol in het team dan ook als iemand heel flexibel.”

The post Julie Van de Velde trekt naar ploeg van Patrick Lefevere is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »