Hefboom in goeie richting? Bondscoach van Amerikaanse vrouwen verdient straks evenveel als mannelijke tegenhanger

Maar liefst 1,6 miljoen dollar (circa 1,5 miljoen euro). Dat bedrag zal Emma Hayes (47) als bondscoach van de Amerikaanse vrouwenploeg opstrijken. Een baanbrekend contract? De ex-manager van Chelsea verdient straks evenveel als haar collega-bondscoach Gregg Berhalter bij de Amerikaanse mannen en is meteen de best betaalde trainer in het vrouwenvoetbal.

Meer krantenkoppen in België

Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

Joost Klein (26) moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisiesongfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »

“Ik lag 25 meter diep in ravijn”: paniek in Giro wanneer verschillende ploegen na zware val op zoek gaan naar Jenthe Biermans

Jenthe Biermans (28) beleefde in de vijftiende rit van de Giro even de schrik van zijn leven. De Belg van Arkéa-B&B Hotels crashte in de koninginnenrit in de afdaling van de Mortirolo-pas in een ravijn en viel 25 meter diep. Vier ploegen kwamen hem meteen zoeken. “Ze vonden me niet direct. Het was even vol paniek.” Als bij wonder bereikte

Lees meer »

Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond aan het oor, hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »