Bredenaar vrijuit voor verkrachting, wél schuldig aan partnergeweld en grafschennis: “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja”

Volgens het openbaar ministerie dwong Kevin J. (29) zijn partner dagelijks tot orale seks en misbruikte hij haar zelfs in haar slaap. Toch zag de Brugse strafrechtbank maandag onvoldoende bewijzen voor verkrachting. De Bredenaar kreeg wél dertig maanden cel voor partnergeweld, grafschennis en weerspannigheid.

Op 23 maart snelde de politie naar de woning van Kevin J. in Bredene. Zijn vriendin stond vol blauwe plekken en verklaarde dat J. haar elke dag dwong tot orale seks en zich zelfs in haar slaap aan haar vergreep. “Hij gebruikte haar als een soort opblaaspop”, stelde procureur Christophe Bergez. “De vrouw werd ook dagelijks geslagen en geschopt. Bovendien vernielde de beklaagde de urne van haar overleden zoontje. Hij dreigde ermee haar de kop in te slaan als ze de politie zou verwittigen.”

Kopstoot

Op 5 oktober vorig jaar was de politie ook al tussenbeide gekomen in een gevecht tussen J. en zijn broer. J. greep toen een kogelwerend vest van een agent vast en probeerde hem te slaan. De inspecteur kon de slag ontwijken, maar een collega deelde wél in de klappen. Door het gevecht met zijn broer raakte J. gewond en werd hij voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Op de spoedafdeling ging hij compleet door het lint gaf hij een kopstoot aan een agent. Hij schold de agenten de huid vol. “Idioten, dwazen, vuile homoflikken”, hield procureur Bergez een kleine bloemlezing.

Daltons van Gistel

J. zat tot halfweg februari in voorhechtenis en volgens zijn vriendin was de twintiger na die periode in de cel nog agressiever. Naast een zwaar agressieprobleem kampt J. met een drugs- en drankverslaving. Hij zeult ook al een zwaar strafblad mee. In oktober 2021 kreeg hij samen met zijn broer nog een jaar effectieve gevangenisstraf voor geweldpleging. De twee hadden op dat moment samen met hun andere broers al een bedenkelijke reputatie opgebouwd. Een reeks afpersingen en inbraken leverde hen jaren geleden al de bijnaam de “Daltons van Gistel” op.

Geen verkrachting

Kevin J. kwam zich zonder advocaat verdedigen. “Ze liep die blauwe plekken al spelend op”, beweerde hij. “Anders moet je het haar zelf eens vragen”, wees hij in de zaal naar het slachtoffer, dat hem kwam steunen op zijn proces. Ook van verkrachting was volgens J. geen sprake. “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja”, stelde hij. “Ze doet dat ook maar een of twee keer per jaar. Wat zou je zelf doen?”

De rechtbank oordeelde maandag dat er onvoldoende bewijzen zijn voor het seksueel misbruik. Voor de overige feiten ten aanzien van zijn partner kreeg J. achttien maanden cel. Voor zijn weerspannig gedrag kreeg hij er nog eens een jaar cel bovenop. De agenten kregen in totaal 1.250 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

The post Bredenaar vrijuit voor verkrachting, wél schuldig aan partnergeweld en grafschennis: “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

Belastingbetaler veroordeeld voor weigeren van info aan fiscus

Een belastingbetaler die weigerde om inspecteurs van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) toegang te geven tot computergegevens is door een Brugse rechter veroordeeld tot dwangsommen van 2.500 euro per dag. Dat blijkt uit een vonnis dat de krant L’Echo heeft kunnen inkijken. Het gaat om een primeur en een overwinning voor de belastingdienst, zo schrijft de krant dinsdag.

Lees meer »

In mum van tijd loopt Stevoort in Hasselt onder water: jaarlijkse Pinksterfeesten verplaatst naar vandaag

Hulpverleningzone Zuid West Limburg kreeg gisteravond een 60-tal oproepen binnen over wateroverlast na een hevige onweersbui. Het ging om oproepen uit Beringen, Heusden-Zolder, Lummen, Herk-de-Stad, Hasselt en Sint-Truiden. Ook Stevoort in Hasselt waar op dat moment de jaarlijkse Pinksterfeesten plaatsvonden kreeg het zwaar te verduren. De Vierkamp, een traditioneel onderdeel van de feesten, is verplaatst naar vandaag.

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

KIJK. “Zijn naam is Eli Kouptar”: Analist Israëlische televisiezender deelt zonder het te beseffen grap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »