Bredenaar vrijuit voor verkrachting, wél schuldig aan partnergeweld en grafschennis: “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja”

Volgens het openbaar ministerie dwong Kevin J. (29) zijn partner dagelijks tot orale seks en misbruikte hij haar zelfs in haar slaap. Toch zag de Brugse strafrechtbank maandag onvoldoende bewijzen voor verkrachting. De Bredenaar kreeg wél dertig maanden cel voor partnergeweld, grafschennis en weerspannigheid.

Op 23 maart snelde de politie naar de woning van Kevin J. in Bredene. Zijn vriendin stond vol blauwe plekken en verklaarde dat J. haar elke dag dwong tot orale seks en zich zelfs in haar slaap aan haar vergreep. “Hij gebruikte haar als een soort opblaaspop”, stelde procureur Christophe Bergez. “De vrouw werd ook dagelijks geslagen en geschopt. Bovendien vernielde de beklaagde de urne van haar overleden zoontje. Hij dreigde ermee haar de kop in te slaan als ze de politie zou verwittigen.”

Kopstoot

Op 5 oktober vorig jaar was de politie ook al tussenbeide gekomen in een gevecht tussen J. en zijn broer. J. greep toen een kogelwerend vest van een agent vast en probeerde hem te slaan. De inspecteur kon de slag ontwijken, maar een collega deelde wél in de klappen. Door het gevecht met zijn broer raakte J. gewond en werd hij voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Op de spoedafdeling ging hij compleet door het lint gaf hij een kopstoot aan een agent. Hij schold de agenten de huid vol. “Idioten, dwazen, vuile homoflikken”, hield procureur Bergez een kleine bloemlezing.

Daltons van Gistel

J. zat tot halfweg februari in voorhechtenis en volgens zijn vriendin was de twintiger na die periode in de cel nog agressiever. Naast een zwaar agressieprobleem kampt J. met een drugs- en drankverslaving. Hij zeult ook al een zwaar strafblad mee. In oktober 2021 kreeg hij samen met zijn broer nog een jaar effectieve gevangenisstraf voor geweldpleging. De twee hadden op dat moment samen met hun andere broers al een bedenkelijke reputatie opgebouwd. Een reeks afpersingen en inbraken leverde hen jaren geleden al de bijnaam de “Daltons van Gistel” op.

Geen verkrachting

Kevin J. kwam zich zonder advocaat verdedigen. “Ze liep die blauwe plekken al spelend op”, beweerde hij. “Anders moet je het haar zelf eens vragen”, wees hij in de zaal naar het slachtoffer, dat hem kwam steunen op zijn proces. Ook van verkrachting was volgens J. geen sprake. “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja”, stelde hij. “Ze doet dat ook maar een of twee keer per jaar. Wat zou je zelf doen?”

De rechtbank oordeelde maandag dat er onvoldoende bewijzen zijn voor het seksueel misbruik. Voor de overige feiten ten aanzien van zijn partner kreeg J. achttien maanden cel. Voor zijn weerspannig gedrag kreeg hij er nog eens een jaar cel bovenop. De agenten kregen in totaal 1.250 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

The post Bredenaar vrijuit voor verkrachting, wél schuldig aan partnergeweld en grafschennis: “Ik smeekte haar soms om orale seks, ja” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppige band Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Raad van State fluit Philippe Close terug over uitzondering op geluidsnormen voor Brusselse Zuidfoor

De Raad van State heeft woensdag in een arrest burgemeester Philippe Close (PS) teruggefloten voor de uitzondering die hij toekende op de geluidsnormen aan de Zuidfoor. De burgemeester is volgens de Raad van State niet bij machte om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan. Goedele Desmet, een van de buurtbewoners die de zaak aanhangig maakte, is verheugd over

Lees meer »