Ook dit weekend en begin volgende week nog hinder door vakbondsstaking bij De Lijn in West-Vlaanderen

Het gemeenschappelijke vakbondsfront van ACV, ACOD en ACLVB bij De Lijn in West-Vlaanderen staakt ook dit weekend en maandag en dinsdag voort. “Dit zal impact hebben op de dienstverlening bij bus en kusttram, al lijkt de hinder minder groot te worden”, zo meldt De Lijn vrijdagavond.

De vakbonden hadden initieel beslist om op donderdag 9 november te staken, maar beslisten woensdag om door te staken tot en met dinsdag 14 november. Vrijdag was de hinder op de dienstverlening door bus en tram volgens De Lijn “zeer groot”. De hinder was te vergelijken met die op donderdag, toen slechts een op de vijf kusttrams en drie op de vijf bussen reden. Hoe groot de impact de komende stakingsdagen zal zijn op de dienstverlening is niet duidelijk.

Dit weekend toch hinder

De hinder voor bus- en tramreizigers lijkt dit weekend volgens De Lijn eerder beperkt te zullen zijn. Aanvankelijk leek het erop dat er dit weekend geen hinder zou zijn, maar dat is ondertussen dus gewijzigd. Op zaterdag en zondag lijkt de staking vooral voelbaar te zullen zijn op de busdiensten in de Westhoek en in de regio Brugge. Op de kusttram en op het overige busvervoer aan de kust en in de regio’s Kortrijk en Geluwe lijkt er dit weekend nauwelijks impact te zijn.

Vanaf dinsdag minder problemen

Naar verwachting zullen twee op de tien bussen niet rijden in de Westhoek en in regio Brugge. Datzelfde scenario lijkt zich in de Westhoek te herhalen op maandag en dinsdag. Bij het overige busverkeer aan de kust, in Brugge en in Kortrijk en bij de kusttram zal er vermoedelijk een op de tien ritten niet uitgevoerd worden op maandag. Op dinsdag zou de hinder normaal gezien verder moeten afzwakken, waardoor er bij de kusttram en het busverkeer aan de kust nog minimale hinder zou zijn. Ritten die niet gereden kunnen worden door stakende chauffeurs, zullen meteen uit de routeplanner van De Lijn gehaald worden.

The post Ook dit weekend en begin volgende week nog hinder door vakbondsstaking bij De Lijn in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Viktor Maddens kampioen in de Lowlands Tour

Onlangs vond de laatste stop van de Lowlands Tour plaats in Grevenmacher, Luxemburg. Viktor Maddens wist er een derde plaats te bemachtigen en dat was voldoende om de Lowlands Tour overall te winnen nadat hij eerder als eerste eindigde in Izegem.
The post Viktor Maddens kampioen in de Lowlands Tour appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »