Ook dit weekend en begin volgende week nog hinder door vakbondsstaking bij De Lijn in West-Vlaanderen

Het gemeenschappelijke vakbondsfront van ACV, ACOD en ACLVB bij De Lijn in West-Vlaanderen staakt ook dit weekend en maandag en dinsdag voort. “Dit zal impact hebben op de dienstverlening bij bus en kusttram, al lijkt de hinder minder groot te worden”, zo meldt De Lijn vrijdagavond.

De vakbonden hadden initieel beslist om op donderdag 9 november te staken, maar beslisten woensdag om door te staken tot en met dinsdag 14 november. Vrijdag was de hinder op de dienstverlening door bus en tram volgens De Lijn “zeer groot”. De hinder was te vergelijken met die op donderdag, toen slechts een op de vijf kusttrams en drie op de vijf bussen reden. Hoe groot de impact de komende stakingsdagen zal zijn op de dienstverlening is niet duidelijk.

Dit weekend toch hinder

De hinder voor bus- en tramreizigers lijkt dit weekend volgens De Lijn eerder beperkt te zullen zijn. Aanvankelijk leek het erop dat er dit weekend geen hinder zou zijn, maar dat is ondertussen dus gewijzigd. Op zaterdag en zondag lijkt de staking vooral voelbaar te zullen zijn op de busdiensten in de Westhoek en in de regio Brugge. Op de kusttram en op het overige busvervoer aan de kust en in de regio’s Kortrijk en Geluwe lijkt er dit weekend nauwelijks impact te zijn.

Vanaf dinsdag minder problemen

Naar verwachting zullen twee op de tien bussen niet rijden in de Westhoek en in regio Brugge. Datzelfde scenario lijkt zich in de Westhoek te herhalen op maandag en dinsdag. Bij het overige busverkeer aan de kust, in Brugge en in Kortrijk en bij de kusttram zal er vermoedelijk een op de tien ritten niet uitgevoerd worden op maandag. Op dinsdag zou de hinder normaal gezien verder moeten afzwakken, waardoor er bij de kusttram en het busverkeer aan de kust nog minimale hinder zou zijn. Ritten die niet gereden kunnen worden door stakende chauffeurs, zullen meteen uit de routeplanner van De Lijn gehaald worden.

The post Ook dit weekend en begin volgende week nog hinder door vakbondsstaking bij De Lijn in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Hout is helemaal onze passie”: constructiebedrijf Van Holme uit Reninge bouwt wandelpad in Plopsaland en boomhutten in Senegal

Het zijn drukke tijden voor de firma Van Holme, een constructiebedrijf uit Reninge gespecialiseerd in onder meer straat- en parkmeubilair, wandelpaden, bruggen en vlonders. Begin dit jaar legden ze nog een wandelpad aan in Plopsaland in De Panne en eind vorig jaar bouwden ze een boomhut in Senegal, waar ze sinds 2015 meehelpen met de uitbouw van hotel Les Palétuviers

Lees meer »

Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.
The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »