Giel Ramant op het veld tegen ex-ploeg Lichtervelde

Met KFC Lichtervelde tegen Eendracht Hooglede staat er een onvervalste derby op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die niet al te schitterend aan het seizoen gestart zijn en deugd zouden hebben van een broodnodige overwinning.

Bij een aantal spelers van Hooglede zou een zege extra zoet smaken. Roy Caes, Robbe Fabry en Giel Ramant maakten namelijk afgelopen zomer de overstap van Lichtervelde naar Hooglede. Giel Ramant (30) kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met zijn ex-club. “Het is inderdaad een wedstrijd die met stip staat aangeduid. Extra nerveus zal ik niet zijn maar het is uiteraard een wedstrijd die ik zeker wil winnen”, opent de leerkracht LO, wiskunde en STEM in Spes Nostra Heule.

“Het is de eerste keer dat ik in competitieverband tegen een ex-ploeg speel. We zitten in een situatie waarin de punten zeker welkom zijn. Er is zeker nog geen paniek, maar om mee te zijn met de vloot hebben we nood aan een paar overwinningen.”

Gesloten wedstrijd

Het verschil tussen Hooglede thuis en uit is gigantisch. Thuis werd er nog niet verloren terwijl de oogst op verplaatsing vrij pover is. “Vorig jaar haalde de ploeg thuis het maximum van de punten en dit jaar gaan we op dit elan verder. Op verplaatsing komt het er nog niet uit. Lichtervelde is sowieso een moeilijk te bekampen ploeg. Ik verwacht dan ook een gesloten wedstrijd. Beide ploegen hebben de punten nodig dus wordt het wellicht een afwachtende partij.”

Voor doelman Caes wordt het afwachten of hij fit geraakt tegen zijn ex-ploeg. Hij heeft namelijk last van een gekneusde schouder. Fabry en Ramant worden wel in de basis verwacht. “Het plan was om een rustig seizoen te draaien met af en toe een uitschieter. Maar momenteel loopt het nog niet zoals het hoort. Zo slikken we te vaak tegengoals na individuele fouten. In aanvallend opzicht moeten we ook beter afwerken. Hopelijk kunnen we op Lichtervelde de drie punten halen. Met de ex-spelers zullen we wel kijken voor een traktaat als we winnen”, besluit Ramant.

Zondag 5 november om 14.30 uur: KFC Lichtervelde – E. Hooglede.

The post Giel Ramant op het veld tegen ex-ploeg Lichtervelde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

“Hij heeft het verkeerd ingeschat”: dit is de échte reden dat Harry zijn familie niet bezoekt in Londen

Prins Harry (39) is voor korte tijd terug in het Verenigd Koninkrijk, maar zonder een bezoek aan zijn familie. William weigert hem te zien, koning Charles verkiest het gezelschap van Camilla, en zelfs baby Archie krijgt geen verjaardagswensen meer van het koningshuis. Waar de paleisdeuren ooit nog op een kier stonden, lijken ze nu resoluut te sluiten. “Harry heeft altijd

Lees meer »

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. Met name de etnische minderheid Massalit en andere niet-Arabische gemeenschappen zijn het slachtoffer van systematisch geweld.

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

Na mislukte zangcarrière: droomt ‘The Voice’-winnaar Glenn Claes van een comeback via ‘Sing Again’?

“Ze beloofden mij een internationale zangcarrière.” Als allereerste winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’ had Glenn Claes (34) hoge verwachtingen, maar zijn muzikale carrière werd een grote teleurstelling. In een openhartig gesprek vertelt hij waarom het misliep en wat hij daaruit leerde. Hij gooide zijn leven over een andere boeg en focust zich nu op zijn gezin en bedrijf. “Er

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Kan Leuven de Buffalo’s voor een tweede keer verrassen?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »