Verkeershinder door werken in Prinses Elisabethlaan in Bredene

Van 6 november tot 24 februari volgend jaar voeren de nutsmaatschappijen werken uit in de Prinses Elisabethlaan in Bredene. De Prinses Elisabethlaan is een drukke invalsweg waardoor deze werken ongetwijfeld voor gevoelige verkeershinder zullen zorgen.

“De werken worden uitgevoerd in opdracht van De Watergroep. Een aantal woningen in de Prinses Elisabethlaan ondervinden heel wat hinder door een defecte waterleiding, waaronder ondergelopen kelders, waterschade,… De watermaatschappij moet hierdoor de volledige watertoevoer, in het gedeelte van de Prinses Elisabethlaan tussen de Ostendialaan en de Nukkerstraat, vernieuwen”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys.

Verkeershinder

“We hebben bij de aannemer van De Watergroep aangedrongen om de hinder te beperken. Maar de waterleiding bevindt zich in de voet- en fietspadzone en de aannemer kan de werken enkel veilig uitvoeren door gebruik te maken van een gedeelte van de rijbaan. Tijdens de werken in de Prinses Elisabethlaan blijft doorgaand verkeer mogelijk, evenwel beurtelings op één rijvak en dit via tijdelijke verkeerslichten. Maar ook voor de fietsers en voetgangers zal er hinder zijn. De Prinses Elisabethlaan is bovendien een drukke invalsweg waardoor de werken ongetwijfeld voor problemen zullen zorgen voor het verkeer. We doen er dan ook alles aan om de inwoners goed te informeren over de alternatieve routes, zowel voor de automobilisten, fietsers als voetgangers”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Drie fases

Er wordt in drie fases gewerkt. Vanaf 6 november start de eerste fase van de werken. In deze fase wordt gewerkt tussen de Ostendialaan en de inrit van de technische dienst/buitenschoolse kinderopvang. Aansluitend volgt de tweede fase van de werken in de Prinses Elisabethlaan tussen de inrit van de technische dienst/buitenschoolse kinderopvang en de Spaarzaamheidstraat. De laatste fase omvat de werken in de Prinses Elisabethlaan tussen de Spaarzaamheidstraat en de Nukkerstraat. Tijdens deze fase zullen andere verkeersmaatregelen van kracht zijn. Deze worden in een latere fase gecommuniceerd.

Hinder voor fietsers

Tijdens de werken kunnen fietsers geen gebruik maken van het dubbelrichtingsfietspad in de Prinses Elisabethlaan aan de zijde van de woningen. Het fietspad aan de zijde van het kanaal blijft wel in gebruik en dat zal in beide richtingen kunnen. Wie veilig naar Oostende wil pendelen met de fiets wordt evenwel aangeraden om gebruik te maken van de fietsverbinding via de Spuikom.

Openbaar vervoer

De bussen van De Lijn (buslijn 4) blijven tijdens de werken de reguliere reisweg volgen. Zeker tijdens de spitsuren zal dit voor een vertraging zorgen. Hou hier dus rekening mee en vertrek op tijd.

Met de wagen naar Oostende?

Vermijd de doortocht Prinses Elisabethlaan! Inwoners die gebruik maken van de Prinses Elisabethlaan om zich naar Oostende te verplaatsen, worden aangeraden om dat via de Koninklijke Baan (Bredene-Duinen) te doen.

Gebruikers van BKO/gemeenschapscentrum

De gebruikers van de buitenschoolse kinderopvang, het gemeenschapscentrum of het dienstencentrum van de technische dienst, zullen kunnen gebruik maken van de toegang langs het Vanden Wegheplein (Bredene-Sas).

The post Verkeershinder door werken in Prinses Elisabethlaan in Bredene is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

“Spelen laten voorgaan op het bestuur van een land doet denken aan een ideetje van een zonnekoning”

Vrijdagavond kan de hele wereld oordelen over het organisatietalent van de Fransen, en ze hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. De openingsceremonie van de Olympische Spelen zal zich niet in een stadion afspelen, maar op de Seine. Parijs is opgekuist, de daklozen zijn weggestuurd, de Seine is proper genoeg voor een snelle mediagenieke duik van de burgemeester. Om het feest

Lees meer »

Marino Punk speelt accordeon voor 100-jarige zuster Gabrielle in Heule

Je zou het niet meteen verwachten: Marino Punk, de bekende muzikant met hanenkam en tatoeages, die accordeon komt spelen voor de zusters in een klooster. In Heule gebeurde het wel ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zuster Gabrielle Mingneau die dol is op accordeonmuziek. Ze komt uit Bovekerke en doorkruiste destijds West-Vlaanderen voor het Wit-Gele Kruis.
The post

Lees meer »

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »