Stadsvernieuwingsproject Bel-Ford op vroegere Belgacomsite in Roeselare is klaar: “Duurzaam, bereikbaar en aangenaam”

Vijf jaar nadat de werken zijn gestart, is het woon- en werkproject Bel-Ford klaar. Op de vroegere Belgacomsite in het hartje van Roeselare is een stadsvernieuwingsproject gebouwd dat op de volledige goedkeuring kan rekenen van het stadsbestuur: duurzaam, bereikbaar en aangenaam.

“Als stadsbestuur waren we een beetje ongerust over de bouwprojecten die zouden ingediend worden op de vroegere Belgacomsite”, vertelt schepen van omgevingsvergunning Nathalie Muylle die ook bevoegd is voor stadsontwikkeling. “We wilden een combinatie van wonen en werken want we bevinden ons hier toch in het economische hart van Roeselare. Bel-Ford vinkte alle hokjes aan.”

“En door Bel-Ford aan te sluiten op het Mirom-warmtenet, alle nutsleidingen in de ondergrond te vernieuwen en goed waterbeheer te voorzien, spreken we meteen van een zeer duurzaam project”, vult schepen en Miromvoorzitter Stefaan Van Coillie aan. “De smalle donkere Wortelstraat werd in samenwerking met de ontwikkelaar omgeturnd naar een open en lichtrijke fietsdoorsteek midden in de stadskern, met aandacht voor extra groen. De Wortelstraat heeft nu een breedte van 6 meter en op sommige plaatsen zelfs 8 meter waar een aangenamer ruimtegevoel is mee gecreëerd, niet alleen voor de passerende voetgangers en fietsers maar ook voor de nieuwe bewoners van Bel-Ford.”

Centraal binnengebied

“We hebben geopteerd om in plaats van een groot U-vormig gebouw te bouwen, het geheel op te splitsen in drie afzonderlijke grotere gebouwen en een kleiner die samen een geheel vormen”, vertelt Roel Cocquyt, zaakvoerder van CAANARCHITECTEN. “Deze drie gebouwen creëren ook twee open doorsteken, en het grootste gebouw heeft ook een onderdoorgang. Op die manier ontstaat er een centraal binnengebied dat zichtbaar is vanuit de omgevende straten en ook kan gebruikt worden als doorsteek.”

“De verscheidenheid van de drie gebouwen vanuit het concept van inplanting, wordt natuurlijk versterkt door het feit dat er ook een gebouw gebruikt wordt als kantoor door Crefius. Dit kantoor is ook wat strakker vormgegeven. De andere gebouwen hebben een meer residentiële uitstraling, waarbij voor het centrale gebouw Cyper gewerkt is met een meer stedelijke baksteenarchitectuur met vooral terrassen aan de Wortelstraat. Het gebouw Mane aan de Hendrik-Consciencestraat is iets strakker uitgewerkt met lichte betonelementen, veel glas, ruime hoekterrassen en houten invullingen. Het centrale gebouw Zonnekin tenslotte vormt een architecturaal geheel met het gebouw aan de Hendrik-Consciencestraat.”

“Op 13 januari 2023 heb ik als een van de eerste bewoners mijn intrek genomen in mijn nieuw appartement in blok Zonnekin”, legt bewoonster Aagje Lefebvre uit. “Het is hier zeer fijn wonen. De grootste troeven voor mij persoonlijk zijn de zeer centrale ligging want alles ligt op wandelafstand, mijn terras met zicht op het mooie groene binnenplein, de rust in het hartje van de stad en het ondergronds kunnen parkeren. Kortom, wat mij betreft is het een echte aanrader.”

The post Stadsvernieuwingsproject Bel-Ford op vroegere Belgacomsite in Roeselare is klaar: “Duurzaam, bereikbaar en aangenaam” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »

Hitmusical ‘Grease’ krijgt met Tinne Oltmans (Sandy) en Danny Dorland (Danny) een droomkoppel

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »