Westsprinter van de week Alex Vandenbulcke (21) uit Izegem lijkt profrijp

Op basis van z’n grote regelmaat dit seizoen en zijn prestaties in de eerste etappes van de Ronde van Turkije – 26ste in de sprintersrit, 14de op een aankomst voor punchers – is vierdejaarsbelofte Alex Vandenbulcke de laatste WestSprinter. Coach Youri Bultynck laat z’n licht schijnen over z’n poulain.

1. Is Alex de verdiende WestSprinter van de week?

“Op basis van z’n regelmaat, zeker! In maart kwam Alex zwaar ten val en moest hij een maand inbinden. Na de Tour of Hellas ging het altijd beter. Tour of Leuven, een 1.1 op het WK-parcours van twee jaar geleden, sloot hij als 24ste af. Daar zat hij bij de laatste 40 en werd hij pas in het slot ingelopen.”

2. Is Alex profklaar?

“Volgens mij wel. Hij is een allrounder, zowel een voor- als nadeel. Alex spurt goed, maar is geen topsprinter. Hij klimt goed, maar is geen topklimmer. Tegenwoordig zoeken ze specialisten. Hij duwt niet de hoogste wattages, maar de lactaattesten zijn goed.”

3. Zit Alex op 1 januari 2024 in het profpeloton?

“Hij heeft contacten, maar wellicht krijgt hij pas eind oktober of begin november duidelijkheid.” (HF)

The post Westsprinter van de week Alex Vandenbulcke (21) uit Izegem lijkt profrijp is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken ­zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Sisters

06:00 Tenzij Frederik Delaplace weer ingrijpt in de programmatie staan we voor de eerste VRT-verkiezingsshow zonder Martine Tanghe. Tientallen moet ze er gepresenteerd hebben, veel lezers hebben nooit ander…

Lees meer »

“Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede – Stroeykens: “Ik ga geen namen noemen”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Van Grieken steunt “strengste asielbeleid ooit” in Nederlands regeerakkoord: “Met Europa als het kan, zonder als het moet”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is heel tevreden met het Nederlandse regeerakkoord, en dan vooral met het strenge asiel- en migratiebeleid. Dat Europa wel eens dwars zou kunnen liggen, deert Van Grieken niet. “Ik maak mij sterk dat Nederland het strengste asiel- en migratiebeleid zal krijgen. Met Europa als het kan, zonder Europa als het moet”, zei hij in ‘De

Lees meer »

Zelenski gelooft niet in staakt-het-vuren tijdens Olympische Spelen: “Rusland zou dan enkel verder oprukken”

De Oekraïense president Zelenski denkt dat Rusland een gevechtspauze tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer enkel zou gebruiken om verder op te rukken. De Franse president Emmanuel Macron had, net als heel wat organisaties, opgeroepen tot een olympische wapenstilstand. Maar de Russische president Poetin liet al weten dat hij niet van plan is om een staakt-het-vuren in acht

Lees meer »

Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”

Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje

Lees meer »