Politie komt tussenbeide voor drie ongevallen in Ichtegem

De politie Kouter moest de afgelopen dagen enkele keren tussenbeide komen bij verkeersongevallen op het grondgebied van Ichtegem. Er werden ook meerdere ademtesten afgenomen.

Een eerste ongeval gebeurde zaterdagavond rond 19.45 uur in de Bruggestraat op grondgebied van deelgemeente Eernegem. Een 33-jarige man uit Ichtegem reed er in de richting van Eernegem toen hij plots de controle over zijn wagen verloor en vier bomen raakte. De voorzijde van zijn wagen was volledig ingedeukt en niet meer rijvaardig. Hij verliet zijn wagen en ging naar huis waar hij door de politie gevonden werd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn wagen werd getakeld.

Knal tegen boom

Een tweede ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag om 00.30 uur in de Zuidstraat in Ichtegem. Een 30-jarige man uit Jabbeke verloor de controle over zijn stuur en belandde tegen een boom. Hij was niet gewond maar bleek teveel gedronken te hebben waarna zijn rijbewijs voor 15 dagen werd afgenomen. Een derde ongeval gebeurde zondagochtend om 9.45 uur in de Engelstraat. Een 40-jarige wielertoerist uit Brugge fietste met negen anderen in groep toen hij ten val kwam en een 37-jarige man uit Brugge achter hem op hem botste en eveneens viel. Beiden raakten lichtgewond.

Alcoholcontroles

De politie controleerde ook nog op alcohol in het verkeer in Ichtegem. Vrijdag werden zeven voertuigen gecontroleerd in de Oostendesteenweg waarbij een iemand positief blies en het rijbewijs voor 15 dagen verloor. En nog op dezelfde weg werd een 25-jarige man uit Torhout zaterdagmiddag betrapt op sturen onder invloed. De man legde een positieve speekseltest af en moest zijn rijbewijs eveneens 15 dagen afgeven. (JH)

The post Politie komt tussenbeide voor drie ongevallen in Ichtegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Winok (23), Tore (27) en Arthur (27) richten vzw SMUS op: “We bieden kwalitatieve underground muziek”

Afgelopen twee jaar kregen de Club Sudato-evenementen steeds meer voet aan wal in de lokale underground scene. “Alles wat buiten de commerciële muziek ligt, tussen disco en techno, hoor je op onze open airs en clubnights. Met de oprichting van onze nieuwe vzw SMUS gaan we voor een duidelijke visie en leggen we de lat hoger”, zeggen Winok Hanssens (23),

Lees meer »

“Europees spelen was voor Cercle een feest”: Groen-zwart op zucht van vierde Europese campagne

Door de winst in Antwerp is Cercle zeker van minstens de vijfde plaats en dus een barragematch tegen KAA Gent voor een Europees ticket. Groen-zwart kan zelfs nog vierde worden wat goed is voor een rechtstreekse kwalificatie over de landsgrenzen heen. In het verleden speelde Cercle drie keer Europees. Wim Kooiman, Dominique Vanmaele en Lukas Van Eenoo maakten het mee.<br

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden: “Geen teken van leven”

De Iraanse staatstelevisie meldt dat de reddingsdiensten “geen teken van leven” hebben vastgesteld in de zondag verongelukte helikopter die de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord had. De helikopter werd deze ochtend vroeg gelokaliseerd, na een lange zoekactie in slechte weersomstandigheden. De helikopter, waar ook de Iraanse buitenlandminister in zat, stortte neer op de flank van een berg in noorden

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Europese Commissie opent onderzoek naar mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is donderdag een formeel onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar twee weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen wegens vermoedens dat het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »