Alex Agnew krijgt VUB-leerstoel na gulle schenking aan kankeronderzoek: “Een grote eer, al is de aandacht voor het onderzoek veel belangrijker”

Voor het onderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui, naar een kankervaccin tegen terugkerende tumoren en uitzaaiingen, haalde het VUB Yamina Krossa Fonds al bijna 600.000 euro op. 100.000 euro daarvan werd geschonken door Alex Agnew. Door de gulle gift, besliste de VUB een leerstoel op te richten in naam van de stand-upcomedian. “Het voelt zeker aan als een eer”, reageert Agnew”, al is de aandacht voor het onderzoek veel belangrijker dan de persoonlijke erkenning die ik krijg.”

Meer krantenkoppen in België

Wie is ‘Mellstroy’, de Wit-Russische streamer die zijn volgers geld beloofde om het veld van Wembley op te rennen?

Drie maanden geleden beloofde een obscure Wit-Russische streamer aan zijn duizenden volgers dat ze een fortuin konden krijgen om de Champions League-finale te verstoren. Toch zagen de veiligheidsdiensten het zaterdag niet aankomen: volgens de Londense politie probeerden er maar liefst vijf voetbalsupporters tegelijk het veld van Wembley te bestormen.

Lees meer »

“Ga maar in de wei staan, het enige wat jij kan is grazen”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

REPORTAGE. Op de verzopen akkers van de Vlaamse boeren: “Tractoren? Die rijden zich vast. Pas op, breek je enkels niet”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

LIVE GAZA. Algerije stelt VN-actie voor om “het moorden in Rafah te stoppen” – “Israëlische soldaten hebben twee gevangenen uit Gaza doodgeslagen”

Uit een intern militair onderzoek is gebleken dat Israëlische soldaten twee Palestijnse gevangenen uit Gaza hebben doodgeslagen, zo meldt de Israëlische krant ‘Haaretz’ op basis van anonieme bronnen. De gevangenen zouden zijn geslagen op weg naar een detentiecentrum in de Negev-woestijn en bezweken later aan hun verwondingen. Algerije heeft intussen een ontwerpresolutie verspreid onder de leden van de Veiligheidsraad van

Lees meer »

Grenspalen uit 1819 weer zichtbaar in Watou

In en om de Warandestraat in Watou werden drie grensstenen, die de grens tussen de Nederlanden en Frankrijk in 1819 aanduidden, weer zichtbaar gemaakt voor het grote publiek.
The post Grenspalen uit 1819 weer zichtbaar in Watou appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Regi kondigt nu ook Bazart een namiddagshow aan

Bazart doet mee met de nieuwe trend van namiddagshows en kondigt een extra concert aan in OLT Rivierenhof. De band prijkt deze zomer niet op een affiche van Rock Werchter of Pukkelpop, maar treedt wel vier keer op in het Antwerpse openluchttheater.

Lees meer »

Ons lezerspanel legt premier De Croo op de rooster: “U mag uw autodeur niet openen? Daarvoor zou ik premier willen worden!”

“Ah, is dat de man die mij het vuur aan de schenen zal leggen?” Wanneer de premier binnenwandelt heeft hij meteen oog voor Cis, de 7 maanden oude baby van boerin Lies. Het is vintage De Croo. Ons lezerspanel omschreef hem op voorhand als waardig, maar ook als een ongeloofwaardige optimist met weinig emoties. Meer dan twee uur lang bestoken

Lees meer »