Indrukwekkende winst voor Stad Nieuwpoort: grond gewaardeerd op 7,8 miljoen euro verkocht voor meer dan 20 miljoen

Vastgoedgroep Degroote, gevestigd in Oostende, heeft haar focus gericht op Nieuwpoort en is bereid diep in de geldbeugel te tasten voor een stuk grond achter de Sint-Bernarduskerk. Deze opmerkelijke vastgoedtransactie heeft een bedrag van maar liefst 20 miljoen euro opgeleverd.

De grond die nu in handen is van Degroote, lijkt op het eerste gezicht niet veel te betekenen. Het betreft een braakliggend terrein met een oppervlakte van 12,47 are, voorheen eigendom van de Stad Nieuwpoort. Het stadsbestuur besloot dat het tijd was om deze grond, waar vroeger het gemeenteschooltje op stond, te verkopen en schakelde een schatter in, die snel een prijskaartje van 7,8 miljoen euro eraan hing. Het stadsbestuur van Nieuwpoort vond dat dit bedrag wat aan de lage kant was en zette een instelprijs van 10 miljoen euro.

Deze inschatting bleek echter aanzienlijk te worden onderschat. Immers, nog voordat de openbare verkoop plaatsvond, werd er binnen de vastgoedsector al gefluisterd over een bedrag van 15 miljoen euro. Toen de biedingen daadwerkelijk begonnen, werd de verbazing nog groter, want de uiteindelijke verkoopprijs bedroeg maar liefst 20.450.000 euro.

Nog een stuk

Deze forse som geld opent deuren voor interessante mogelijkheden, waaronder het bouwen van negentig appartementen op het stuk grond, hoewel bouwvoorschriften beperken dat slechts tien verdiepingen hoog gebouwd mag worden en dat twintig procent van het terrein als tuin moet worden ingericht. Deskundigen schatten dat zestig appartementen een realistischer scenario zijn. Toch zullen toekomstige eigenaren aanzienlijke bedragen moeten investeren, gezien de kosten voor de grond alleen al ruim 300.000 euro per eenheid kunnen bedragen.

De grote winnaar in deze transactie is zonder twijfel Stad Nieuwpoort, die aanzienlijke financiële voordelen zal genieten. Bovendien kan de Vlaamse overheid binnenkort mogelijk een nog groter deel van de koek krijgen, aangezien zij eigenaar is van de laatst overgebleven verkoopbare bouwgrond voor grote projecten in Nieuwpoort-Bad, gelegen enkele honderden meters verderop in de Franslaan. Daar is nu nog rijksbasisschool De Vierboete gevestigd. De verwachting is dat deze grond, wanneer deze binnenkort op de markt komt, zelfs meer kan opleveren dan de 20 miljoen euro die Nieuwpoort nu in haar schatkist mag bijschrijven. (PG)

The post Indrukwekkende winst voor Stad Nieuwpoort: grond gewaardeerd op 7,8 miljoen euro verkocht voor meer dan 20 miljoen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stad eist na nieuwe brand onmiddellijke opkuis en sloop Sofitex-site: “We zullen het zelf doen en de kosten doorrekenen aan de eigenaar”

Via een burgemeestersbesluit maakt het stadsbestuur aan de curatoren van de Sofitex-Site tussen de Fabrieksstraat en Hugo Verrieststraat duidelijk dat de dringende sloopwerken en ontruiming tegen 18 juli afgerond moeten zijn. Maar de curator heeft geen geld dus schiet de stad zelf in actie. “De kosten, geschat op zo’n 200.000 euro, zullen we aan de curator doorrekenen”, reageert burgemeester Kristof

Lees meer »

Gemeenteraad reikt eretekens uit

De gemeenteraad keurde in juni de toekenning van vier gouden, vijf zilveren en drie bronzen gemeentelijke eretekens aan leden van Ferm, kunst -en cultuurkring Athena, Zuurbemde Feest, en haantjes zingen Attenrode goed.

Lees meer »

“Duitsers eruit”: woede tegen Duitse toeristen op Mallorca neemt explosief toe met haatslogans op gevels en auto’s

Graffiti op gevels, stickers op auto’s, scheldpartijen op straat — op het idyllische Mallorca borrelt de woede om het massatoerisme steeds luider op. Vooral Duitse vakantiegangers en tweedeverblijvers moeten het ontgelden. De frustratie over torenhoge vastgoedprijzen en woningnood op het grootste eiland van de Balearen lijkt doorgeslagen in openlijke haat. Duitse politici slaan alarm.

Lees meer »

Naast geuzestekerij is Odilon nu ook een café: “We mikken op bierliefhebbers maar ook op wandelaars, fietsers en mensen uit het dorp”

In januari opende Thomas Singelé officieel zijn geuzestekerij Odilon aan de Plaats in Bever nadat hij met deze passie al een paar jaar achter de schermen bezig was. Vorige week kwam er hieraan een vervolg met op dezelfde plek de opening van café Odilon. “We vullen een leemte op in het dorp, maar we mikken evenzeer op bierliefhebbers en op

Lees meer »

Kamercommissie Binnenlandse Zaken buigt zich over “racistische razzia” voor bekerfinale Club Brugge – Anderlecht

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft dinsdag een reeks sprekers gehoord over de rellen in de aanloop naar de bekerfinale in het voetbal tussen Club Brugge en Anderlecht op 4 mei. “We hebben deze hoorzittingen georganiseerd omdat er een ernstig incident was, een racistische razzia. Een winkelier en zijn zoon zijn aangevallen terwijl ze zelfs niet eens op de hoogte waren

Lees meer »