Open brief van onder meer Jeroen Olyslaegers roept parlementen op tot debat over positie katholieke kerk in maatschappij

In een open brief aan de parlementen roepen auteurs Tom Hannes, Jeroen Olyslaegers en beeldend kunstenaar Jan de Zutter donderdag op tot een debat over de “unieke” positie die de katholieke kerk inneemt in onze maatschappij en de “morele gevolgen ervan”. Bij schrijven was de brief al ondertekend door een vijftigtal bekende namen uit vooral de culturele sector.

Meer krantenkoppen in België

Toekomst van vanille in gevaar door klimaatverandering

De klimaatverandering zou de habitat kunnen veranderen van de vanilleplant, die vroeger voornamelijk voorkwam in de tropische gebieden van Centraal-Amerika. Die verandering zou op lange termijn een impact kunnen hebben op de wereldwijde productie van vanille. Dat heeft een team van KULeuven en de Universiteit van Costa Rica vrijdag gerapporteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Plant Science.

Lees meer »

Bakpoeder dat minder op de maag ligt en ademhaling als parameter voor de toekomst: wij doken achter de schermen op hét congres voor innovatie in de koers

Van passieve opwarming, bakpoeder met minder maagproblemen tot cadans-analyse en methodes om talent te ontdekken. Aan de vooravond van de Tour werden op de Universiteit van Rijsel vijftig (!) lezingen gegeven over wetenschappelijke innovaties in de koers. Onze journalist was er twee dagen te gast, samen met alle performance coaches, trainers en artsen van de topteams. Of toch bijna allemaal.

Lees meer »

Gunnarsdóttir zet Red Flames op scherp voor match tegen wereldkampioen Spanje: “Moeten een berg verzetten om wedstrijd te winnen, dat is mogelijk”

De Red Flames staan voor hun tweede opdracht op het EK in Zwitserland. Ze moeten in de groepsfase opboksen tegen de wereldkampioen. Zoals de Rode Duivels in 1982 tegen Argentinië. Het werd toen 0-1 voor Vandenbergh, Pfaff & Co. Gunnarsdóttir: “We moeten heel vroeg in de wedstrijd het juiste gevoel vinden. Als je een vroeg tegendoelpunt krijgt, wordt de berg

Lees meer »

Luc Bellings is terug: hij proeft friet-stoofvlees in vijf frituren aan de kust en geeft één 10/10. “6,90 euro? Da’s ongeziene prijs-kwaliteit”

Ook dit jaar schuimt Luc Bellings de Belgische kust af op zoek naar de beste Vlaamse klassiekers en de beste restaurants. Deze week proeft hij friet-stoofvlees in vijf verschillende restaurants tussen De Panne en Breskens. Bij één adres botst hij al meteen op dubbele perfectie: 10/10 voor de frieten én 10/10 voor het stoofvlees. “Dit is o zo lekker.”

Lees meer »