Rivaal uit antiwokestal licht Argenx voetje

17:08 De Gentse biofarmagroep verliest dinsdag 1,5 miljard euro aan beurswaarde nu een Amerikaanse uitdager zich opwerpt rond de zenuwziekte CIDP.

Meer krantenkoppen in België

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor

Op vrijdag 17 mei 2024 om 19.00 uur in de Bibbox is het eindelijk zover: de langverwachte boekpresentatie van ‘Waregem Wielerstad’, geschreven door de gepassioneerde auteur Willy De Bouvrie. In een hartelijk gesprek heeft De Bouvrie zijn diepste inspiratiebronnen en visie op dit boek met ons gedeeld.
The post Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Na 500 jaar opheldering over het landschap op Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa

Meer dan 500 jaar nadat Leonardo Da Vinci zijn befaamde Mona Lisa schilderde, lijkt er opklaring over het landschap op het schilderij. Volgens Ann Pizzorusso, een Italiaanse geologe en kunsthistorica, haalde de schilder zijn inspiratie uit Lecco, een pittoresk stadje aan het Comomeer. “De gelijkenissen zijn onbetwistbaar. Ik ben hier echt enthousiast over, het lijkt een match.”

Lees meer »

“Ze zouden in augustus trouwen. Die criminelen hebben levens kapotgemaakt”: oudste broer van slachtoffer bruggooiers getuigt

“Hij is truckchauffeur. Dus je vreest wel eens voor een ongeval. Maar dit? Dit is gewoon crimineel.” Aan het woord is Vasile Tibil (57). Hij is de oudste broer van Gheorghe (50), de Roemeen die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een snelwegbrug in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Zijn vrouw zat als passagier naast hem. “Hij

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Briljant voor Julien Waeghe en Simone Bullynck

Op 2 april 1959 beloofden Julien Waeghe en Simone Bullynck elkaar eeuwige trouw. 65 jaar later maken ze dit nog altijd waar en daarom vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum met heel de familie in het parochiaal centrum van Westkapelle. Het koppel heeft drie zonen (Peter, Luc en Frank) en al voldoende klein- en achterkleinkinderen om
The post Briljant voor

Lees meer »

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Applaus, maar vooral ook véél boegeroep: zo klonk het optreden van Israël vanuit de zaal

De Israëlische Eden Golan (20) bracht tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag een feilloze versie van ‘Hurricane’. De finaliste werd tijdens haar optreden aangemoedigd, maar wie goed luisterde, kon dit keer in het begin van de act en tijdens het laatste Hebreeuwse stuk wél boegeroep en ‘Free Palestine’ horen. Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival zou het EBU

Lees meer »