Klimaatfietstocht Ride the Tide start ook dit jaar in Poperinge

De klimaatfietstocht Ride the Tide wordt van 5 tot en met 8 oktober opnieuw gereden. Een groep fietsers trekt, tijdens een vierdaagse fietstocht van 320 km, van Poperinge naar Antwerpen. Het start-event gaat door op de markt van Poperinge, op donderdag 5 oktober van 10 tot 11 uur.

“We vertrekken in Poperinge, fietsen langs Brugge, Gent en Mechelen naar Antwerpen. Onderweg kunnen deelnemers voor één of enkele dagen meedoen”, vertelt Luk Durnez. “Het traject loopt langs de toekomstige overstromingslijn die we, bij ongewijzigd klimaatbeleid, tegen het einde van deze eeuw zullen kennen.”

Het start-event van Ride the Tide gaat door op de markt van Poperinge, op donderdag 5 oktober van 10 tot 11 uur. “Er komen zo’n 800 schoolkinderen luisteren. Ze komen ook de Climate Song zingen. Poperingenaar Michiel Buseyne zei toe om de Climate Song voor te zingen en te begeleiden op gitaar op het podium. Er zullen korte speeches zijn door schepen Ben Desmyter, directeur van het Vlaams Instituut voor de Zee Jan Seys en door een van de aanw”ezige jongeren. Op het einde vormen alle aanwezigen een reusachtige erehaag richting Gasthuisstraat om de tientallen fietsers van Climate Express en Grootouders voor het klimaat aan te moedigen, en uit te zwaaien.”

The post Klimaatfietstocht Ride the Tide start ook dit jaar in Poperinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Afgelopen 25 jaar tot 60 procent minder overlijdens dankzij vaccinatie

Vaccinatie tijdens uitbraken van ziektes zoals cholera, ebola of mazelen heeft het aantal sterfgevallen de afgelopen 25 jaar met ongeveer 60 procent verminderd. Dat blijkt uit onderzoek van het Australische Burnet Institute dat deze week werd gepubliceerd in vakblad British Medical Journal Global Health. Daarnaast werd een vergelijkbaar percentage infecties vermeden. De economisch meerwaarde van dergelijke vaccinaties wordt op meerdere

Lees meer »

Extreme regenval veranderde Maasbodem in 2021 razendsnel: “Waterstanden nauwelijks voorspelbaar”

Bij zware regenval vallen precieze waterstanden in rivieren nauwelijks te voorspellen. Dat melden verschillende Nederlandse media. Het is een van de conclusies van een Nederlands onderzoek naar de Maasbodem tijdens de overstromingen in 2021. "Op 3 dagen tijd vervoerde het water evenveel bodemmateriaal als het normaal op 10 jaar doet", klinkt het bij de onderzoekers van de Universiteit van Wageningen.

Lees meer »

Oostende waarschuwt inwoners voor jonge meeuwen op straat: “Ze denken dat ze al kunnen vliegen, maar ze kennen de wereld nog niet”

De stad Oostende en het Vogelopvangcentrum slaan alarm, want jonge meeuwen – zogeheten ‘nestspringers’ – belanden steeds vaker op straat, waar ze kwetsbaar zijn voor verkeer en andere gevaren. Daarom lanceert Stad Oostende een warme oproep aan inwoners en bezoekers om extra alert te zijn voor jonge meeuwen die hun vleugels, nog net iets te vroeg, willen uitslaan.
The

Lees meer »

Vlaams begrotingsevenwicht van 2027 komt in het gedrang door inflatie en enkele federale beslissingen

Bij ongewijzigd beleid zal de Vlaamse regering haar ambitie moeten bijstellen om tegen 2027 een begrotingsevenwicht te bereiken. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), het sociaal-economische overlegorgaan van de Vlaamse regering waarin werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn. Het begrotingstekort zou in 2027 735 bedragen en tegen 2029 oplopen tot 1,65 miljard.

Lees meer »