Binnenkort fietsverbinding van Mellestraat naar Wittestraat? Stad Kortrijk maakt werk van bypass

De Kortrijkse stadscoalitie bewandelt momenteel de piste om een bypass te integreren die het voor Heulenaars mogelijk moet maken om van de Mellestraat rechtstreeks naar de Wittestraat te gaan. Die laatste straat zou ook heraangelegd worden met fietspaden langs beide kanten van de rijbaan. De verbinding zou starten vanaf Hof ter Melle, woonwijk aan de Mellestraat, en private gronden doorkruisen tot aan de Wittestraat, ter hoogte van Volys. De gesprekken met de grondeigenaars worden op termijn aangeknoopt.

Gevaarlijke verkeerssituaties aanpakken

Het was gemeenteraadslid en Heulenaar Pieter Soens (CD&V) die de kat de bel aanbond. Het stuk Mellestraat van Hof ter Melle tot aan de ‘Brugstok’, recht tegenover de kruising met de Steenstraat, is momenteel onveilig voor fietsers. Wie dus van Heule richting Sente moet, kijkt dus vaak nog aan tegen gevaarlijke verkeerssituaties. Daar wil Soens iets aan doen, dus stelt hij voor om vanaf Hof Ter Melle werk te maken van een bypass richting de Wittestraat.

Gemeenteraadslid en Heulenaar Pieter Soens (CD&V). © GF

“Daarbij wordt de Wittestraat heraangelegd vanaf het bedrijf aan het nummer 10 tot aan de spoorweg en komen er fietspaden aan weerszijden van de weg”, zegt Soens. “Op die manier kunnen de fietsers verder veilig langs de Wittestraat richting Sente enerzijds, en via de Wittestraat richting Vlasmolenstraat anderzijds”, geeft hij nog mee.

De stadscoalitie kan het voorstel wel pruimen en engageert zich om de piste te onderzoeken. Om dat te doen moet het dus wel gronden aankopen van private eigenaars. (JF)

The post Binnenkort fietsverbinding van Mellestraat naar Wittestraat? Stad Kortrijk maakt werk van bypass is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verzetsbroers Luc en Etienne De Geyter uit Puurs krijgen struikelstenen: “Mijn vader heeft altijd gewaarschuwd voor gruwel van extreemrechts fascisme”

De Puurse broers Luc en Etienne De Geyter waren verzetsstrijders bij de Zwarte Hand aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, toen ze in 1941 werden gedeporteerd. Een lijdensweg langs het fort van Breendonk, meerdere gevangenissen en concentratiekampen eindigde voor Etienne in de dood. Zijn broer Luc overleefde de gruwel en bleef de rest van zijn leven waarschuwen voor de

Lees meer »