Beperkt aanbod van veelal kleine auto’s: dit zijn de enige modellen die je kunt kopen met nieuwe premie voor elektrische wagens

Er zijn op dit moment slechts 31 modellen te koop die in aanmerking komen voor de nieuwe Vlaamse premie voor elektrische auto’s. Verwacht geen ruime gezinswagens. Het gaat veelal om kleine instapmodellen, behalve als ze uit China komen. Ook op de tweedehandsmarkt is het aanbod elektrische voertuigen voorlopig eerder beperkt.

Meer krantenkoppen in België

Vier jongeren aangeklaagd na dood 15-jarige in buitenwijk Parijs

Twee broers en twee andere jongeren zijn in de nacht van zondag op maandag aangeklaagd voor moord na de dood van een tiener in Viry-Châtillon, een buitenwijk ten zuiden van Parijs. De 15-jarige scholier werd ernstig mishandeld. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar kwam vrijdag te overlijden.

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de

Lees meer »

“Voor veel mensen maakt hij het verschil”: hoe de exit van Conner Rousseau de neergang van Vooruit inluidde

Conner Rousseau keert terug naar de nationale politiek en wordt lijstduwer voor Vooruit in Oost-Vlaanderen. En daar zal zijn partij niet rouwig om zijn: in onze Grote Peiling gaat het immers alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. “Heel veel mensen vinden dat iemand als Conner voor hen het verschil heeft gemaakt en dat ook in de toekomst nog

Lees meer »

Opnieuw gezichtsverlies voor ons leger: missie fregat Louise-Marie in Rode Zee uitgesteld omdat raket blijft steken

Het Belgische fregat Louise-Marie vaart voorlopig niet naar de Rode Zee. De trainingsperiode in de Middellandse Zee wordt voor onbepaalde tijd verlengd. Dat werd beslist na een incident tijdens een training waarbij een droneaanval werd gesimuleerd. Een luchtafweerraket aan boord van het schip bleef daarbij steken in de lanceerbuis, en ook de andere wapens konden de aanval niet afslaan. Zal

Lees meer »

“Mijn lange afwezigheid heeft niets te maken met dat dodelijk ongeval”: Peter Van Asbroeck blikt terug op leven en werk

Acteur. Tv-kok. Horeca-ondernemer. En in zijn vrije tijd: duiker, piloot en manusje-van-alles in het leger, waar hij zijn hart verloor. Peter Van Asbroeck (61) doet alles in z’n leven met evenveel passie, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Al kende ook hij tegenslagen. In een uitgebreid interview blikt hij terug op de twee ongevallen die z’n leven veranderden, z’n mislukte horeca-avontuur

Lees meer »

LIVEBLOG ARSENAL-ASTON VILLA. Profiteren Trossard en co van uitschuiver Liverpool om leider in Premier League te worden?

Rode Duivels Leandro Trossard en Youri Tielemans kijken elkaar in de ogen in het Emirates Stadium. The Gunners kunnen, dankzij de uitschuiver van Liverpool, alleen aan de leiding komen in de Premier League. Aston Villa en Youri Tielemans hebben de winst evenzeer nodig om mee te blijven doen voor een plaats in de Champions League. Volg de match op de

Lees meer »

235 Belgen wachten nog altijd op evacuatie uit Gaza

In de Gazastrook wachten nog steeds zo’n 235 Belgen en rechthebbende Palestijnen op een evacuatie naar België. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een gevaarlijke tocht naar het zuiden van Gaza en moeizame veiligheidsprocedures bemoeilijken een terugkeer naar België. Eerder konden 489 anderen het gebied wel succesvol verlaten.

Lees meer »

Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje

De Brugse brouwerij Fort Lapin, sinds enkele maanden gevestigd op de nieuwe locatie in Dreef Ter Panne, schonk onlangs de opbrengst van hun jaarlijkse kerstmarktje in december aan vzw Oranje, de organisatie voor mensen met een beperking.
The post Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle verkeer over één rijstrook dit weekend op E17 in Kortrijk richting Frankrijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het wegdek van de E17 herstellen. Ter hoogte van de aansluiting met de E403 in Aalbeke (West-Vlaanderen) wordt de rechterrijstrook plaatselijk hersteld. De werken starten op vrijdagavond 12 april en duren, als alles vlot verloopt, tot maandagochtend 15 april.
The post Alle verkeer over één rijstrook dit weekend op E17 in Kortrijk richting

Lees meer »