Chef Michael Decruw geeft ultieme tips

Tijdens de Week van de Smaak gaat Roeselare op zoek naar de beste hutsepotmaker. Een jury onder leiding van chef Michael Decruw van restaurant D’Hofstee maakt op zondag 5 november de winnaar en de opvolger van Annelies Meseure, de eerste Smaakmaker #VANRSL, in het Huis van de Voeding bekend.

GaultMillau-chef Michael Decruw volgt Tim Boury op als voorzitter van de jury van Smaakmaker #VANRSL. Verleden jaar ging de jury op zoek naar het beste stoofvlees van Roeselare en in de tweede editie wil men de beste hutsepotmaker van Roeselare bekronen.

“Stad Roeselare heeft mij gevraagd om een engagement op te nemen in de Week van de Smaak en dat doe ik graag”, vertelt chef Michael Decruw van restaurant D’Hofstee. “Ik ben dat project erg genegen en heb met veel plezier een hutsepotrecept uitgewerkt dat in een boekje komt dat in heel Roeselare wordt bedeeld. Ik ben ook voorzitter van de ‘hutsepot-jury’ en werk eveneens mee aan de marketingcampagne van deze culinaire week.”

Smaken verweven

“Ook bij de tweede editie van Smaakmaker #VANRSL blijven we bij de klassiekers. Verleden jaar was het stoofvlees, nu wordt het hutsepot. Dat is een prima keuze: het is de tijd van het jaar voor een lekkere hutsepot en met de vele groenten die verbouwd worden in de streek van Roeselare, hebben we alleszins genoeg ingrediënten ter plaatse.”

“Een lekkere hutsepot steunt op enkele pijlers: uitstekende basisproducten zoals aardappelen, spruitjes en koolsoorten en vooral tijd nemen en geven aan de hutsepot. Dat zijn erg belangrijke zaken.”

“Zo vind ik het bijvoorbeeld een goed idee om een hutsepot een dag te ‘laten trekken’ in de frigo. Dan zijn alle smaken van de diverse groenten mooi verweven en smaakt je hutsepot nog beter.”

“Bij de jurering zal ik vooral rekening houden met het feit dat het product gewaardeerd blijft: het moet nog altijd hutsepot blijven, men moet niet al te gek doen. De basisproducten en de smaak van de hutsepot zijn voor mij belangrijker dan de presentatie.”

“Ik kijk uit naar een hutsepot met een eigen ‘touch’ zonder overdrijven.” (Peter Soete)

The post Chef Michael Decruw geeft ultieme tips is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? Met een karretje bracht ‘de skinhead’ zijn dode moeder naar de duinen. “Hij kon er boodschappen mee vervoeren. Waarom zou een lichaam niet lukken?”

Bijna 3 jaar lang vertelde Frank Pauwels aan de mensen dat zijn moeder verhuisd was. Maar toen moest de identiteitskaart van Solange vernieuwd worden en bleek de vrouw al die tijd begraven te hebben gelegen in de duinen, nadat ze doodgeslagen was door haar zoon. “Hij heeft zijn moeder opgeplooid in het wagentje waarmee ze boodschappen deed. En dan heeft

Lees meer »

Meiboom op VDAB Loopbaancampus

Dinsdagochtend werd op feestelijke wijze de meiboom geplaatst op de bouwplaats van de gloednieuwe VDAB Loopbaancampus langs de Pildersweg in Roeselare. “Dit moet begin 2027 de hub voor loopbaanontwikkeling in onze provincie worden”, luidt het bij de VDAB.

Lees meer »

Container met vertrouwelijke documenten van FOD Financiën niet vergrendeld in Gent, politie grijpt in

In Gent heeft de politie een afvalcontainer met vertrouwelijke documenten van de FOD Financiën moeten dichtdoen. De container was niet vergrendeld, waardoor iedereen in de container kon kijken en vertrouwelijke documenten kon meenemen. "Wij nemen deze situatie ernstig en zullen intern bekijken of bijkomende maatregelen nodig zijn om de veiligheid van vertrouwelijke documenten te garanderen", klinkt het bij Financiën.

Lees meer »

Mesen werkt keihard aan de modernisering van zijn bestuur

Omdat Mesen een faciliteitengemeente is, mogen we het voor één keer in het Frans zeggen : la nouvelle ville de Messines est arrivée ! Mesen wil niet langer het kleine en eerder primitieve kneusje zijn onder de gemeenten, maar werkt keihard aan de modernisering van zijn bestuur en dienstverlening. De nieuwe algemeen directeur Heidi Malengier is daar de motor van.

Lees meer »

Correcties en aanvullingen in juli

Het nieuwsombudsteam verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

SV Loppem voetbalt straks weer in derde provinciale: “Veel vertrouwen in onze nieuwe kern”

Op 1 mei 2022 werd Matthias Van Oost benoemd tot voorzitter van SV Loppem. Vriend Anthony De Buyser volgde in zijn kielzog en werd ondervoorzitter. Het duo oogstte successen en promoveerde, maar slikte ook al de bittere nasmaak van de degradatie.
The post SV Loppem voetbalt straks weer in derde provinciale: “Veel vertrouwen in onze nieuwe kern” appeared first

Lees meer »