Van de viploges tot café ‘In de Reisduif’, waar straffe weddenschap rondging: de vergeten Club-jaren van Marc Coucke

Marc Coucke is eigenaar van Anderlecht. Hij was de baas van KV Oostende. Maar wist u dat hij ook een verleden heeft bij… Club Brugge? Eentje van tien jaar zelfs. “Was Coucke lid van Club? Ik val helemaal uit de lucht.” Maar hoe is hij bij Club Brugge beland? Had hij er iets te zeggen? En was hij ook écht een Club-supporter? Een duik in ‘vergeten’ blauw-zwarte jaren. Met ook de straffe weddenschap die rondging in café ‘In de Reisduif’, een bruin café aan de Lange Rei waar Coucke zo graag kwam.

Meer krantenkoppen in België

Boeing stijgt op Wall Street na potentiële deal Turkish Airlines

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hoorde dinsdag bij de stijgers op Wall Street, nadat bekend was geworden dat de vliegtuigfabrikant in gesprek is met Turkish Airlines. De luchtvaartmaatschappij bespreekt de aanschaf van ongeveer 250 toestellen van de typen 737 MAX en 787 Dreamliner. Het aandeel Boeing klom 2,2 procent.

Lees meer »

AfD-politicus gewond bij nieuwe mesaanval in Mannheim

Een kandidaat voor de gemeenteraad van Mannheim van de radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) is dinsdagavond laat met een mes gestoken en gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar is volgens plaatselijke media niet in levensgevaar.

Lees meer »

Dit weten we al over dodelijk ongeluk met vrachtwagen vol graan

Een 54-jarige vrachtwagenbestuurder uit Huldenberg is woensdagochtend vroeg om het leven gekomen nadat hij met zijn vrachtwagen door de middenberm van de Ring reed. Het ziet ernaar uit dat de man ofwel onwel werd achter het stuur of in slaap is gevallen. Na uren fileleed werd de rijweg pas rond de middag opnieuw vrijgegeven.

Lees meer »

Vlaamse kranten: “De Wever heeft duidelijk mandaat gekregen en moet het nu gaan waarmaken”

De opiniemakers in de Vlaamse kranten zijn het vandaag in erg ruime mate eens in hun analyse van de verkiezingsuitslag: Bart De Wever heeft met een uitgekiende alles-of-nietsstrategie voor de grote verrassing gezorgd. Zowel op Vlaams als op federaal niveau liggen de kaarten nu gunstiger dan ooit voor de N-VA-leider, klinkt het. “De Wever kan de verantwoordelijkheid niet meer van

Lees meer »

Romanie Verhaeghe kampioen met de U19 van Gantoise

Romanie Verhaeghe (16) begon met hockey bij de Koninklijke Hockey Club Brugge. Na zes jaar maakte ze, toen ze in het eerste middelbaar zat, de overstap naar Gantoise. Haar broer Jules deed dat eerder. “Hij ruilde ondertussen de hockeystick voor de koersfiets, maar ik ging destijds naar zijn matchen in Gent kijken. Het was leuk om zien dat het niveau

Lees meer »

Russische hackers vallen EU-landen aan tijdens verkiezingen: zal onze stembusslag veilig verlopen?

Nederland, Slovakije en Ierland zijn de afgelopen dagen door een Russische hackersbende aangevallen. Deze week vinden daar namelijk Europese verkiezingen plaats, net als in ons land en de rest van de Europese Unie (EU). Zijn onze politieke partijen op de hoogte van de dreiging? Is de overheid voorbereid op aanvallen door hackers? “De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken stelt alles in

Lees meer »

Kristof Van Loock volgt Chris Vandecasteele op als directeur van scholengroep Stroom

Kristof Van Loock wordt vanaf volgend schooljaar de nieuwe algemeen directeur van scholengroep Stroom. Hij volgt Chris Vandecasteele op, die de scholengroep met 10.000 leerlingen de voorbije acht jaar leidde. “Vanaf september zal ik alle scholen bezoeken”, zegt Van Loock.
The post Kristof Van Loock volgt Chris Vandecasteele op als directeur van scholengroep Stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »