Academische opening van KU Leuven-campussen Kulak en Brugge staat in teken van engagement en verbondenheid

Vandaag openen KU Leuven-campussen Kulak en Brugge plechtig het academiejaar ’23-’24.

Rector Luc Sels en vicerector Piet Desmet gaven deze voormiddag – in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe – meer toelichting over hun plannen voor het komende jaar. “Verbondenheid en engagement zijn de kernwaarden in de campussenidentiteit”, aldus Sels. Die focus op verbondenheid wordt het komende academiejaar verder extern geconcretiseerd door consolidatie en uitbouw van de samenwerking met associatiepartner Hogeschool VIVES en door verdere stappen in de verduurzaming van de verbinding tussen Hoog Kortrijk en het stadscentrum. “Onder meer stadsgroen Vlasakker is een concrete groene verbindingslong waarvan ook de buurt kan genieten en waar ontmoeting en beleving centraal staan”, aldus Vandenberghe.

Gezien het regenweer zal de ‘stoet der togati’ deze namiddag om 15.20 uur vertrekken vanuit de Kulakgebouwen (lokalen A-gebouw) naar de aula.

The post Academische opening van KU Leuven-campussen Kulak en Brugge staat in teken van engagement en verbondenheid is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scheuren in Israëlische oorlogskabinet: Benny Gantz dreigt met opstappen als premier Netanyahu niet met plan komt voor naoorlogs Gaza

Oppositieleider Benny Gantz, die deel uitmaakt van het Israëlische oorlogskabinet, dreigt ermee uit de noodregering te stappen als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet met een concreet plan komt voor naoorlogs Gaza. Gantz geeft Netanyahu tot 8 juni. "Als jullie de natie naar de afgrond leiden, zullen wij ons terugtrekken uit de regering en een regering vormen die een echte

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

“Je hebt nooit de bedoeling om iemand in coma te slaan, maar je weet ook: het is hij of jij”: kampioenen over de kunst van de knock-out

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »