Gwenny zoekt al drie maanden naar vermiste Levi en wil nu website voor vermiste huisdieren oprichten: “Hopen nog steeds op een tip”

Gwenny Van Eenaeme uit Bredene is kapot van verdriet. Al bijna drie maanden is ze op zoek naar haar Maine Coon kater Levi. Er kwamen heel wat tips binnen nadat de vrouw een beloning had uitgeloofd voor dé tip, maar die liepen allemaal op een dood spoor. Ze wil nu graag een soort website oprichten die kan helpen om vermiste dieren op te sporen. “Ik hoop dat hij op een dag voor mijn deur staat”, zegt de vrouw in tranen.

Tijdens de nacht van 25 op 26 juni kon Levi ontsnappen via een vliegenraam in de omgeving van de Monikkenstraat in Bredene. “Levi gaat normaal nooit buiten, maar die nacht moet hij een manier gevonden hebben om toch de straat op te lopen”, vertelt Gwenny. “Hij werd kort daarna nog opgemerkt in de straat zelf en aan de school in Bredene Dorp. Maar sindsdien ontbreekt elk spoor. We zijn kapot van verdriet, want Levi was echt wel een deel van ons gezin.”

Oproep via sociale media

Gwenny plaatste meteen een oproep op sociale media en loofde zelfs nog een beloning uit van 250 euro voor de tip die haar naar Levi kon lieiden. “Er kwamen heel veel tips binnen, maar die liepen allemaal uit op een dood spoor. Bij elke tip die we kregen, zijn we meteen gaan zoeken op de locatie waar hij het laatst werd gezien. Zonder resultaat.”

Ondertussen zijn we bijna drie maanden verder na de verdwijning van de Maine Coon van Gwenny. “Eerst dachten we dat er iemand uit de buurt Levi in huis had genomen, met de beste bedoelingen”, vervolgt Gwenny. “Maar die piste hebben we ondertussen laten varen. Toch het feit dat het om iemand gaat die met de beste bedoelingen heeft gehandeld. Het kan nog steeds dat iemand Levi bewust in huis heeft genomen en onze oproepen heeft gelezen, maar Levi gewoon zelf wil houden.”

Een van de grootste kattenrassen

De Maine Coon is een van de grootste kattenrassen die ooit gedomesticeerd werd. Levi is te herkennen aan zijn enorme kraag en zijn lange pluimstaart in grijze en zwarte kleur. “Levi is bovendien heel sociaal en helemaal niet bang van andere mensen. Hij is bovendien gechipt en staat daarop ook aangegeven als vermist. Levi heeft een chronische aandoening en we hopen dat iemand met hem naar de dierenarts trekt. Daar wordt zijn chip normaal gezien uitgelezen. Maar we hopen ook nog steeds op bruikbare tips. Als we Levi daardoor maar terugkrijgen. Elke dag hoop ik dat hij hier terug aan de deur zal staan. Maar elke avond wordt die hoop telkens weer de kop ingedrukt. Elke dag dat Levi langer vermist blijft, slinkt de hoop om hem ooit nog terug te vinden”, aldus de Bredense vrouw.

Website voor vermiste huisdieren

De hoop mag dan klein zijn, toch wil Gwenny haar verhaal doen in de hoop dat er toch nog een gouden tip binnenkomt. Meer nog: ze wil een website oprichten die andere eigenaars van huisdieren kan helpen om hun geliefde dier terug te vinden. “Als iemand mij daarmee kan helpen, graag. Want zelf weet ik niet hoe ik daaraan moet beginnen”, besluit ze.

Wie een tip heeft voor Gwenny of haar wil helpen om een website op te zetten voor vermiste huisdieren, kan terecht op haar Facebookpagina.

The post Gwenny zoekt al drie maanden naar vermiste Levi en wil nu website voor vermiste huisdieren oprichten: “Hopen nog steeds op een tip” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Elon Musk wil Trump steunen met 45 miljoen dollar per maand”

De Amerikaanse miljardair Elon Musk, de rijkste man op aarde, is van plan om ongeveer 45 miljoen dollar – ruim 41 miljoen euro – per maand te geven aan America PAC, een actiecomité dat de presidentscampagne steunt van de Republikein Donald Trump. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Lees meer »

Beelden tonen moment waarop veiligheidsdienst schutter neerschiet

Op beelden op sociale media is te zien hoe de schutter die Donald Trump wou neerschieten, zelf wordt neergeschoten door de politie. Dat terwijl grote paniek te horen is bij het publiek. De man schoot acht keer naar de voormalige president, vanop een dak op een afstand van ongeveer 130 meter. Daarbij is een persoon in het publiek omgekomen, twee

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

Red Panthers zwaaien Belgische fans uit met klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika

De Red Panthers (FIH 4) hebben vrijdagavond in de Lange Munte in Kortrijk in stijl afscheid genomen van hun fans. De Belgische hockeyvrouwen boekten in hun laatste wedstrijd in België voor het vertrek naar de Olympische Spelen in Parijs een klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika (FIH 18). Charlotte Englebert en Barbara Nelen scoorden allebei twee keer.
The post Red Panthers

Lees meer »

Red Lion Arthur De Sloover is klaar voor de Olympische Spelen in Parijs: “We willen groeien in het toernooi”

Arthur De Sloover is klaar om eind juli met de Belgische hockeymannen aan de Olympische Spelen in Parijs te beginnen. “Eindelijk is het zover, we hebben genoeg getraind. Tijd om te vertrekken”, klonk het dinsdag op een persmoment in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen.
The post Red Lion Arthur De Sloover is klaar voor de Olympische Spelen in

Lees meer »

Dit wordt Rock Herk 2024: 25.000 feestvierders voor de 40e verjaardag met taart en optredens van Goose en Brutus 

Vandaag en morgen wordt er in Herk-de-Stad volop feest gevierd met Rock Herk op de Sportterreinen Harlaz-Olmenhof. Het festival mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen en het belooft een groot feest te worden met optredens van onder meer BLUAI, Glints en Whispering Sons. "We gaan er een groot feestje van maken met ook een verjaardagstaart", zegt coördinator Maarten Ruelens.

Lees meer »