Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club”

Acht jaar geleden hing Gunther De Pauw de schoenen aan de wilgen. Zijn laatste passes verstrooide hij in 2015 bij Basket Sijsele, dat sindsdien niet meer uit de nationale reeksen weg is geweest. Uitgerekend bij die ploeg keert De Pauw nu terug als coach en opvolger van Tibo T’Joncke.

“Hij stond al een tijdje op onze shortlist”, vertrouwde afscheidnemend voorzitter Yvan De Craemer ons onlangs nog toe. Dat mag nauwelijks verbazing wekken, want de kersverse Sijseelse hoofdcoach kan sinds 2015 mooie adelbrieven voorleggen.

“De jeugdspelers van toen zijn nu volwaardige seniors”

Bij Racing Brugge was hij er eerst verantwoordelijk voor om verschillende jeugdspelers klaar te stomen voor het grote werk en toen hij zelf One-coach werd, brak hij meteen de poort naar eerste landelijke open.

Nieuwe dynamiek

Ondertussen is De Pauw 43 jaar en staat hij zelf een beetje verrast over hoe de tijd voortschrijdt: “Er is uiteraard het totaal vernieuwde bestuur, met meerdere jonge mensen die voor nieuwe dynamiek zorgen. Maar daarnaast zijn de jeugdspelers van toen nu volwaardige seniors. Mijn jeugdige supporters die toen vanuit de tribune aanmoedigingen schreeuwden, zijn nu mijn fanionspelers. De enige met wie ik destijds nog samen op het terrein stond, is Tibo De Coessemaeker. Hij was toen een van de spilfiguren van het succesrijke jeugdbeleid bij Sijsele, verdween wel enkele jaren uit beeld met hardnekkige blessures, maar bouwt nu stevig aan de weg terug. Hij kan onze beste transfer worden”, lacht hij.

Rustig seizoen

Ook de programmabouwer is Sijsele gunstig gezind. Door een zaalprobleem werd de wedstrijd tegen Quaregnon omgewisseld, waardoor er drie opeenvolgende keren in eigen huis gespeeld mag worden. “Het lijken drie haalbare kaarten. Als we die wedstrijden winnen, zijn we meteen mee met het pak en mogen we op een rustig seizoen speculeren, zeker als iedereen fit en gezond blijft.” (MD)

Zaterdag 23 september om 20.15 uur: Sijsele One – Guco Lier Two.

The post Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

VRT NWS krijgt Europees kwaliteitslabel voor factchecks

VRT NWS krijgt een officiële erkenning van het European Fact-Checking Standards Network (EFCSN). Dat is een netwerk van factcheckorganisaties en -redacties die werken volgens dezelfde deontologische code. Van 27 mei tot en met 9 juni organiseert VRT NWS samen met andere redacties een factcheckmarathon naar aanleiding van de verkiezingen.

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem

Langs de Lodewijk De Raetlaan in Izegem gebeurde er vrijdagavond een zwaar ongeval. Een vrouw knalde er met haar Renault Trafic tegen een boom naast de weg. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.
The post Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »