Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club”

Acht jaar geleden hing Gunther De Pauw de schoenen aan de wilgen. Zijn laatste passes verstrooide hij in 2015 bij Basket Sijsele, dat sindsdien niet meer uit de nationale reeksen weg is geweest. Uitgerekend bij die ploeg keert De Pauw nu terug als coach en opvolger van Tibo T’Joncke.

“Hij stond al een tijdje op onze shortlist”, vertrouwde afscheidnemend voorzitter Yvan De Craemer ons onlangs nog toe. Dat mag nauwelijks verbazing wekken, want de kersverse Sijseelse hoofdcoach kan sinds 2015 mooie adelbrieven voorleggen.

“De jeugdspelers van toen zijn nu volwaardige seniors”

Bij Racing Brugge was hij er eerst verantwoordelijk voor om verschillende jeugdspelers klaar te stomen voor het grote werk en toen hij zelf One-coach werd, brak hij meteen de poort naar eerste landelijke open.

Nieuwe dynamiek

Ondertussen is De Pauw 43 jaar en staat hij zelf een beetje verrast over hoe de tijd voortschrijdt: “Er is uiteraard het totaal vernieuwde bestuur, met meerdere jonge mensen die voor nieuwe dynamiek zorgen. Maar daarnaast zijn de jeugdspelers van toen nu volwaardige seniors. Mijn jeugdige supporters die toen vanuit de tribune aanmoedigingen schreeuwden, zijn nu mijn fanionspelers. De enige met wie ik destijds nog samen op het terrein stond, is Tibo De Coessemaeker. Hij was toen een van de spilfiguren van het succesrijke jeugdbeleid bij Sijsele, verdween wel enkele jaren uit beeld met hardnekkige blessures, maar bouwt nu stevig aan de weg terug. Hij kan onze beste transfer worden”, lacht hij.

Rustig seizoen

Ook de programmabouwer is Sijsele gunstig gezind. Door een zaalprobleem werd de wedstrijd tegen Quaregnon omgewisseld, waardoor er drie opeenvolgende keren in eigen huis gespeeld mag worden. “Het lijken drie haalbare kaarten. Als we die wedstrijden winnen, zijn we meteen mee met het pak en mogen we op een rustig seizoen speculeren, zeker als iedereen fit en gezond blijft.” (MD)

Zaterdag 23 september om 20.15 uur: Sijsele One – Guco Lier Two.

The post Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen

Onlangs werd het bestuur van het Gemeentelijk Groencomiteit ontvangen op het gemeentehuis van Hooglede naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan. Ook Tuinhier, geleid door hetzelfde bestuur, bestaat 40 jaar. Op diezelfde dag was er ook een Opentuindag en de inschrijvingen van de bebloemingsactie werden gelanceerd.
The post Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen appeared first

Lees meer »

Waarom mosselen in de supermarkt zoveel goedkoper zijn dan op restaurant

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

Blunders ontdekt bij beveiliging van Trump in Butler: “Eén agent bungelde aan het dak en keek recht in de ogen van schutter Crooks”

Uit enkele hoorzittingen van deze week blijkt dat er behoorlijk geblunderd is — of op zijn minst kansen gemist — bij de beveiliging van Donald Trump in Butler. Amper twee uur voor de speech van de Republikeinse kandidaat kon de schutter nog elf minuten lang een verkenning met een drone uitvoeren. En een uur voordien wist de geheime dienst dat

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

Ook magistraten en politiemedewerkers benaderd door ‘Eveline’, parket wil de man vervolgen voor afpersing, belaging en voyeurisme 

De oplichter die zich voordeed als ‘Eveline’, en zo naaktfoto’s van BV’s kon krijgen, heeft ook politiemensen en magistraten benaderd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man deed op sociale media alsof hij een jonge vrouw was, en zocht contact met allerlei mannen om hen naaktfoto’s te laten sturen. Nadat de man eind vorig jaar voor de 2e keer vrij

Lees meer »

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »